Sammanfattning av vår sommar...

Datum: 2010-09-01 Tidpunkt: 11:07:40 Skrivet i:
- Vardagen | Kommentarer (0)
Vi har haft en tuff sommar skulle man väl kunna säga. Men den har varit bra på många sätt också. Fint väder har det ju varit iaf :) Det kan man definitivt inte klaga på!

Vi var ju i Skåne några veckor i juli/augusti. Men dagarna innan vi skulle åka så blev både jag och Fabian sjuka. Jag var så svullen i halsen att jag inte kunde sova på två nätter, fick inte luft om jag somnade. Hemskt var det minst sagt. Fick iaf bekräftat halsfluss när vi var på Vårdcentralen, men Fabian hade som tur var fått Scharlakanfeber istället (samma bakterie), så han slapp halsontet och att inte kunna äta. På den veckan jag var sjuk gick jag ner 7 kg (men det gör ju faktiskt inte mig något ;P). Vi fick i vilket fall penicillin och kunde åka till Skåne tillslut, om än något försenade.

Väl nere hade vi det bra, första tiden. Vi hade kalas för Fabian, min morfar och hans flickvän (äldre-dam-vän?) var och hälsade på, vi badade och var i Folkets Park i Malmö.

Andra veckan ramlade Linn med cykeln, blev medvetslös och fick åka ambulans till sjukhuset (hon fick kraftig hjärnskakning och bröt nyckelbenet, men hon blev mycket piggare snabbt). Hon var hos en kompis när det hände iaf så Alex skulle skjutsa Martin till akuten. När han skulle hämta honom igen så la bilen av, mitt på vägen. Den vändan fick vi betala 7500 kr för lagning av bilen, plus bärgning.

På torsdagen den veckan (den 29:e juli) blev Dino som var hos Alexs mamma i Särna väldigt sjuk. Veterinärerna i Mora trodde det var magsjuka när vi ringde men när Alexs moster hade varit där och tittat på honom sa hon att det var mer än så. Han kunde varken stå eller sitta, han kräktes så fort han drack, hans hjärta gick trögt och han andades tungt. Så de åkte till en Veterinär i Norge (som ligger närmare dem än vad Mora gör, och är mycket bättre) och där hittade de vätska i hela magen och levern. Så hade de inte åkt dit hade vattnet gått upp i lungorna och han hade dött inom ett dygn. Så vid 17-tiden fick vi ett samtal om att de hade varit tvungna att ta bort honom. Dino var ju trots allt 13 år gammal, nästan döv, såg väldigt dåligt och hade en sjukdom som heter cushings (vilket dock inte skulle vara någon fara enligt veterinärerna i Mora, men eftersom detta hände bara några månader senare tvivlar jag på det. Cushings är cancer i binjurarna). Så att han fick lämna oss nu känns i efterhand okej, det var nog det bästa för hans skull. Men att vi inte fick vara där med honom kändes och känns fortfarande hemskt. Men det känns skönt att Alexs mamma och Rainer (en granne till dem) var där med honom och tog hand om honom.

Dagen efter detta hände fick vi hämta hem bilen igen. Vi åkte till IKEA i Malmö, för att skingra tankarna och för att köpa lite nödvändiga saker. Bilen funkade fint på vägen dit och nästan hela vägen hem, tills vi stannade för att köpa pizza. När vi körde därifrån började det ryka massor (och då menar jag massor) ifrån bilen. Eftersom det var en fredag och verkstaden hade stängt så var det bara att vänta tills på måndagen därpå. Det var tänkt att vi skulle åka hem på lördagen egentligen.

På måndagen bärgade vi bilen till verkstaden igen men det tog några dagar innan de ringde och sa att det var turbo-ras, och det skulle kosta oss 18-19 000 kr att laga där. Eftersom vi inte är stenrika och vi nyss hade lagt ut 7500 kr på bilen redan så köpte vi istället en turbo och diverse andra småsaker som behövde bytas själva, bärgade tillbaka bilen och lagade den (eller ja, Alex och Martin gjorde det, haha). Fick ner priset från 19 000 kr till ca 8000 kr istället. Det plus 7500 kr plus alla tre bärgningar på 1200 kr styck. Tänk vad mycket man kunde fått för de pengarna...

Tillslut kom vi hem iaf, den 6:e augusti. Så först blev vi en vecka försenade ner, och en vecka försenade tillbaka hem. Vilket också innebar att det där med att ta körkort i sommar sket sig. När ska jag någonsin lyckas ta det där körkortet kan man undra? Förhoppningsvis SNART.

Lyckades iaf få VG på båda kurserna jag läst i sommar, trots att jag fick sitta med det sista uppdraget dagarna efter allt detta hände med Dino och bilen. Blev klar en timme innan det skulle vara inlämnat på söndagskvällen.

Ja, det var en sammanfattning av en del av vår roliga sommar. Är det meningen att det ska kännas som man behöver semester efter semestern? :)


Kommentera här
- Kommentarer som anses stötande (enligt mig) tas bort.
- Anger ni er bloggadress svarar jag där, annars svarar jag här.
- Tänker ni göra reklam för något, var vänlig läs igenom inlägget först. Reklam passar inte i vissa inlägg.Skriv din kommentar här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-mail (det är bara jag som ser den):


Din blogg/hemsida:


Din kommentar:

Trackback