Lördag

Datum: 2010-03-27 Tidpunkt: 12:14:14 Skrivet i: - Fabians utveckling | Kommentarer (0)
Nu är det inte långt kvar tills vi flyttar, redan på måndag är det dags :-) Som jag skrev förut så har jag ju extremt mycket i skolan just nu, men jag har kommit fram till att den här kursen får faktiskt gå som den går. Jag får göra mitt bästa och skulle det ändå gå åt skogen så finns det möjlighet att komplettera tre dagar efter kursen är avslutad. Det är bara att acceptera att jag inte hinner allt just nu. Man är ju trots allt mänsklig...

Och som om det inte vore nog med allt plugg och flytten på samma gång så misstänker de att Fabian är gluten-allergiker också, pga hans dåliga viktuppgång. De tog 6 rör med blod för prover i torsdags, där de bl.a tog gluten som sagt men även för njurar och lever för det är också något som kan påverka viktuppgången om något är fel. Just när vi fick reda på detta (i onsdags) kände jag bara hur all energi rann ur mig, det blev bara för mycket. Hörde bara ord som söva ner, göra en gastroskopi, fel på njurar eller lever, gluten... Men just nu får man försöka släppa det, de 2 veckorna innan vi får provsvaren lär inte gå snabbare för att man hänger upp sig på det och blir jätte orolig. Han mår ju trots allt bra och är aktiv och glad hela tiden, han ser inte undernärd ut utan han är bara smal och han äter bra. Så med lite tur kanske det inte är något fel alls, nu är det bara tiden som kan utvisa...

För övrigt måste jag ju berätta om hur duktig lillemannen var igår. Vi köpte nämligen en potta och han fick prova att sitta där första gången, och då blev det en nummer 2:a gjord på en gång :-) Så jag tänkte väl börja lite smått med pott-träningen nu, så får vi se hur lång tid det tar innan han är blöjfri. Det är ju ingen brådska utan det får ta den tid det tar, men det är ju bra att han får vänja sig och ha det lite mer som en "kul grej" nu i början.

Nu är det dags för middagsluren för honom så jag ska sätta mig och plugga igen. Man får ta varje liten tidslucka som infinner sig...

Lördag

Datum: 2010-03-20 Tidpunkt: 08:18:06 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Godmorgon.

Idag vaknade Fabian kvart i 7 ungefär, liten förbättring mot 06 iaf :-) Måste verkligen köpa en rullgardin, det är ju ljuset han vaknar av. Iaf så ska plutten få vara hos sin faster och kusinerna idag, så att jag och Alex kan packa lite mer effektivt. Annars blir det att vi packar och lillemannen packar upp åt oss lika snabbt igen ;-)

Var och köpte fler flyttlådor igår iaf, så idag ska det packas massor massor! Lite jobbigt bara att man måste ha en hel del kvar uppe för att vardagen ska fungera. Men det löser ju sig alltid på något vis det där.

Nu närmar det sig med stormsteg minsann! Jätte kul men som jag skrev igår så är det lite mycket just nu. Denna helgen är det dock inte det eftersom jag inte fått Turismboken än och ändå inte kan plugga, så därför hade det varit skönt om det mesta kunnat bli klart nu i helgen.

Nu ska jag börja göra oss i ordning iaf, så vi kommer iväg lite efter 9 :-)

1½ vecka kvar tills vi flyttar.

Datum: 2010-03-19 Tidpunkt: 17:02:07 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Hejsan!

Som vanligt är det fullt upp här. Dock så har jag inte så mycket skola förrän på måndag, ska bara skriva om vikingagravar i helgen (vi läser Turism just nu och vårt grupparbete ska vara om Vikingagravfälten på Sollerön). Och sen blir det ett snabb-besök på Turistbyrån på måndag morgon och sen skolan resten av dagen för att försöka bli klara med grupparbetet på en gång. På tisdag och onsdag är det faktiskt inga redovisningar eller prov, däremot en massa föreläsningar och genomgångar. Värre blir det veckan efter det, vilket också är den vecka då vi ska flytta.

Jag tror att vi kommer flytta på måndag- eller tisdagen. Och den veckan har jag alltså på måndagen ett studiebesök, på tisdagen praktik och på onsdagen ett stort prov på en hel bok igen, en redovisning (grupparbetet) och en inlämning (praktikuppgift).

Det hade inte varit några som helst problem om det inte vore för flytten. Men all skola och flytten tillsammans känns som alldeles för mycket. Hela veckan då vi flyttar kommer de renovera vår nya lägenhet också, så att försöka komma i ordning direkt är det ju inte på tal om. Och så är det påsk också, hur vi ska lyckas fira den är också ett mysterium.

På något sätt måste jag lösa alltihop. Skolan och allt plugg, praktiken, studiebesök, packning, själva flytten, flyttstädningen, packa upp, fira påsk på något vis... Nu vill jag bara ha det här överstökat så att man kan njuta av att flytta till större och finare lägenhet! Den här biten är INTE rolig. Allt hade varit otroligt mycket lättare om vi hade flyttat nu i veckan istället, när jag inte har så mycket i skolan... Men självklart måste allting krocka ;-) Så är det ju alltid.

Något som däremot är roligt är att jag har bestämt mig för att tatuera Fabian på handleden :-) Förhoppningsvis blir det av innan sommaren, eller så får det väl bli efter (eftersom man inte får bada på två veckor och inte sola på fyra). Funderar fortfarande på hur jag vill ha den, enkel text eller med några krusiduller runt? Lutar åt enkelt, kanske något litet hjärta? Ja vi får se. Hittade denna på google som jag tyckte var fin:

Enkel men ändå inte för enkel. Men det är ju lite svårt att få till ett F istället för ett E sådär. Men de kanske kan hitta på något fint hos tatueraren :-)

Nej, nu lär man väl sätta igång med maten innan det blir för sent!

Energi...

Datum: 2010-03-16 Tidpunkt: 20:55:41 Skrivet i: - Skolan | Kommentarer (0)
Det är mycket just nu - flytt, skola och praktik (som iofs är jätte rolig!)... Jag HINNER INTE! Usch, jag hade behövt 48-timmars dygn. Nu ska jag ta mig en capuchino och lite glass med banan och chokladsås och hoppas på att få lite energi till pluggandet. Imorgon är det ju prov på hela Bransch- och produktkunskapsboken plus en redovisning. Wish me luck...

Lite shopping till Fabian.

Datum: 2010-03-10 Tidpunkt: 20:00:43 Skrivet i: - Fabians kläder och andra inköp | Kommentarer (0)

Inhandlat idag:

  • Söt body från H&M
  • Ett par favoriter i repris - barbapapabyxor från Åhlens
  • Barbapapatröja från Åhlens

Lilleman var dock ganska gnällig och vi hade ju glömt vagnen på dagis så OnOff blev det inte idag, utan det får väl bli imorgon istället kanske.

Skolan slutade redan innan lunch idag men jag satt kvar ändå. Ringde Gallerix och intervjuade så att jag skulle kunna göra praktikuppgiften på en gång och lyckades bli klar också :-) Så skönt! Nu är det bara provet jag behöver öva på tills nästa onsdag. Och även om det är på 200 sidor plus ett häfte så känns det som rena semestern mot hur förra kursen var, haha.

Ikväll tänker jag bara slappa i soffan iaf. Imorgon ska jag vara hemma under tiden lilleman är på dagis så då ska det antingen packas eller pluggas, vilket av det återstår väl att se :-)


Tisdagskväll.

Datum: 2010-03-09 Tidpunkt: 22:27:19 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Dagarna mamma har varit här har varit hur mysiga som helst, vilket också innebär att det är hur jobbigt som helst när hon åker. Hoppas det inte dröjer alltför länge tills nästa gång vi ses, men med skolan och flytten så kommer det nog göra det tyvärr...

Som ni märker så kommer bloggen i 100:e hand just nu - för jag har en sisådär 99 saker att göra varje dag. 90% av min energi går till skolan och som tur är så lönar det ju sig, för jag fick MVG även på Kommunikationsprovet vi hade förra veckan. Nästa vecka har vi ett nytt prov som är på en hel bok, plus vår praktikuppgift som redovisas då också. Den ska tydligen vara ganska stor (får reda på vad det är vi ska göra för något imorgon) så jag kommer ju definitivt inte ha brist på saker att göra. Men denna kursen känns betydligt lugnare än förra! Trots att provet är på 200 sidor... haha.

Ikväll har det tittats på det som verkar vara det obligatoriska för alla, haha. Ja precis, Dating in the dark. Riktigt kul att se på faktiskt. Fast jag hade önskat fler misstag i mörkret, haha (skadeglada Lina). Efter det så gjorde jag iaf klart en uppgift jag glömde göra när jag satt kvar i skolan efter vi slutat och pluggade. Såklart var det just den vi ska ha gemensam genomgång på imorgon jag hade glömt, de andra gör man bara för sin egen skull. Men nu är den iaf gjord.

Ska väl snart gå och lägga mig tror jag. Imorgon är det ju dags för ännu en skoldag, dock inga redovisningar eller prov! Hallelujah! Däremot förmodligen en hel del genomgångar och det kan då vara nästan lika illa efter några timmar, haha.

Efter skolan blir det iaf att lämna tillbaka ett par jeans som jag köpte åt Fabian förra veckan. De var i storlek 86 och alldeles för stora, så nån dag efter köpte jag dem i 80 också för att jämföra. Och jo, 86:orna får åka tillbaka och 80:orna får stanna. Sen ska jag gå och kolla på en Samsung Jet på OnOff också, och fråga om man kan få kolla på den när den är påslagen. Har fått ett jätte billigt erbjudande om en sån från CSN tillsammans med Tele2 nämligen, så jag funderar starkt på att slå till. Funderat har jag dock gjort ett bra tag nu och det är det där med touchscreen som gör att jag tvekar. Är det bra liksom? Jag har ingen aning, har ju aldrig testat! Så därför vill jag gärna prova den först.

Nej, slutbabblat för denna gången. Ska försöka blogga lite oftare i framtiden, men lovar inget, haha. Ska ju flytta om 3 veckor också, och idag har vi varit och köpt flyttlådor för att kunna börja packa. Ihh! Nej, slutbabblat var det. Godnatt så hörs vi!

Fredagsmorgon.

Datum: 2010-03-05 Tidpunkt: 08:52:55 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (2)
Godmorgon!

Jag och Fabian har nyss ätit frukost i soffan (ja det får man på fredagar, hihi) och haft det myspys. Nu ska jag snart börja städa lite smått och sen har vi tvättid vid 10, och så ska nog lilleman få bada också. Igår hade han nämligen kissmaraton precis efter jag tagit av blöjan på kvällen och skulle byta. Sen tänkte jag den smarta tanken att han kunde få springa utan blöja lite nu när jag vet att han har kissat, och detta misstaget har jag gjort så många gånger! Haha, att jag aldrig lär mig. För sen var det helt plötsligt en pöl i hans lekhörna också.

På tal om städa och bada så ska han nog få göra det nu faktiskt, så jag kan städa lite i badrummet och sätta igång en tvättmaskin under tiden.

Och i eftermiddag kommer ju mamma/mormor :-) Äntligen!

Torsdagskväll.

Datum: 2010-03-04 Tidpunkt: 20:55:59 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)

De senaste dagarna har snömängden halverats och asfalten syns tom lite här och var, nu längtar jag efter våren! Fast jag måste erkänna att snön inte har varit så jobbig detta året även om det har varit extremt mycket. Kanske för att vi inte ens har använt barnvagnen på snart 3 månader och det är ju den som är jobbig att släpa fram när det är snö.

Något som dock är mindre roligt än att snön försvinner är att jag har dragit på mig världens förkyldning, så jag har nyst och snörvlat hela dagen - tills jag gjorde ett besök på Kronans Droghandel (haha, känns helmysko att Apoteket bytt namn!) och köpte Otrivin Comp. Den är min räddare i nöden! Funkar hur bra som helst jätte snabbt. Tur man är över 18 år och får köpa den ;-) Japp, det är nämligen 18-års gräns på den av någon anledning.

Nu sitter jag iaf här och dricker Daimcapuchino (stavas det så?) och funderar på vad man ska göra av kvällen. Kanske se på lite Sex and the City? Eller L word. Fast jag är lite filmsugen. Tja, vi får se helt enkelt :-)


Kurs nummer 2 - Kommunikation - avklarad!

Datum: 2010-03-03 Tidpunkt: 20:00:52 Skrivet i: - Skolan | Kommentarer (0)

Usch, jag hinner verkligen inte med bloggen längre :-( Skolan tar så mycket tid och energi så det är inte klokt! Det är redovisningar och prov i massor hela tiden. Kämpade som en galning igår kväll och hoppades att provet iaf skulle gå någorlunda bra idag - och det gick faktiskt oväntat bra! Kunde svaren på alla frågor, men jag tror jag har skrivit fel på en. Det återstår väl att se på tisdag nästa vecka hur det har gått. Iaf så hade vi ju redovisning idag också vilket gick helt ok, hatar fortfarande att stå och prata inför folk men det går bättre och bättre för varje gång! En av redovisningarna (praktikuppgiften) hanns inte med idag så den ska vi redovisa på tisdag, tillsammans med ett nytt grupparbete som vi börjat med idag. Ska kämpa järnet imorgon så det blir klart - för nu vill vi verkligen ha en ledig helg! Mamma kommer ju på fredag och stannar till tisdag också så de dagarna vill jag verkligen inte behöva åka till skolan. Men förhoppningsvis så blir vi klara imorgon och det tror jag att vi blir.

Nej, på tal om mamma så ska jag ringa henne nu, och köpa boken Bransch- och produktkunskap på blocket, och sen se på Grey's Anatomy :-)


Godmorgon tisdag!

Datum: 2010-03-02 Tidpunkt: 09:18:05 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (1)
Godmorgon!

Fabian är på dagis och jag sitter och äter frukost. Om en halvtimme ska jag gå till bussen och åka ner till stan. Praktik idag kl 10 ju :-) Ska bli jätte roligt. Vad som ska bli mindre roligt är att jag har extremt mycket plugg när jag kommer hem. Två redovisningar och ett prov väntar imorgon. Får väl se hur det går, haha.

Måste inom ELON innan jag åker hem och köpa en kaffekokare också. Mamsen kommer ju hit på fredag och vår förra har gått sönder.

Nej, nu ska jag göra mig i ordning och ut och pulsa i snön sen. Solen skiner iaf då och då idag :-) Får gärna fortsätta så, för vad mycket gladare man blir av lite solljus!