Midsommarfirande i Särna.

Datum: 2010-06-24 Tidpunkt: 07:35:57 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Läppen har läkt förvånansvärt snabbt och bra. Den hade gått ihop redan för någon dag sedan. Nu är det förstås fördjupningar kvar och "sårskorpor" men det ser jätte mycket bättre ut. Så skönt att det har gått så snabbt. Redan i förrgår fick han börja äta mat i bitar istället för flytande och det gick jätte bra. Igår var han på dagis och där hade allt gått som vanligt sa de, med mat och allt. Det enda jag sa att de inte fick ge honom var hårda saker såsom knäckebröd.

Idag ska vi åka till Särna för att fira midsommar med Fabians farmor och två av hans kusiner. De två sistnämnda ska följa med oss upp :) Innan dess ska det tvättas, packas, handlas och så ska vi hämta Fabians sommarkläder från förra året som är kvar på Klockarhagen. Jag ska också försöka hinna med en runda ner på stan. Funderar på att ta den direkt efter att jag har lämnat honom, men eftersom hans dagis ligger så nära stan så kommer jag få strosa runt en timme innan affärerna öppnar isf. Men kanske hellre det än att åka ner, åka upp och sen åka ner och upp igen. Vissa dagar vill man ha körkort mer än andra...

Nej, nu ska jag ta itu med grötkladdmonstret som sitter bredvid mig och menar att han har ätit upp när hälften av gröten är på bordet, armarna, ansiktet och håret :) Och tröjan, inte att förglömma.

Ha en bra midsommar! Jag återkommer efter helgen :)

Fabians underläpp i tre delar...

Datum: 2010-06-20 Tidpunkt: 18:15:59 Skrivet i: - Fabian | Kommentarer (0)

Igår var vi och hälsade på Mari. Emma och hennes ena dotter Alva var också där och vi hade jätte trevligt och fikade. Sedan när det började närma sig dags att åka hem och äta mat så var Fabian och klättrade i ett lekhus. Det var liksom bänkar på båda sidor av den lilla verandan, och där uppe stod han och klappade katten. Och när han skulle gå ner så trampade han rakt ut. Han glömde antagligen bort att han stod där uppe för vanligtvis är han ju jätte duktig på att ta sig upp och ner. Så han ramlade, rakt mot en plastback, mot läppen.

Och som det blödde. Jag sprang in med honom till badrummet och upptäckte då att det inte var någon vanlig spräckt läpp. Läppen hade klämts mellan plastbacken och tänderna och var helt delad (ca en halv centimeter in) på två ställen. Det tog en bra stund innan vi fick blödningen att sluta och sen fick jag tvätta av honom och byta kläder. Sen ringde jag Alex, han hämtade oss direkt och vi åkte till akuten. Fick träffa läkare direkt som trodde att de skulle behöva söva och sy honom. Men vi blev skickade till Falun eftersom de inte gör sånt på små barn här. När vi sedan kom till Falun så fick vi träffa en specialist som däremot tyckte att vi skulle låta det läka av sig självt med tanke på riskerna som det innebär att söva små barn. Han trodde att det skulle läka fint av sig själv och inte bli något ärr heller. Vi fick order om flytande föda i en vecka, mycket glass och ingen tandborstning (bra kombination, haha). Fabian fick en piggelin också så då blev han glad :) Han var jätte duktig när läkaren tittade på såret och tvättade det.

Idag har jag fått tvätta alla blodiga kläder, som tur var så försvann alla fläckar med både ta bort-medel och vanish, hehe. Har också fått köpa en stor och en liten nappflaska åt lilleman och fyllt på kylskåp och skafferi med yoghurt och gröt. Han har fått välling för första gången på många månader också och jag fick lov att leta fram en gammal dreggellapp med för det bara rinner. Dels för att det rinner rakt ut där läppen är delad och dels för att det väl är kroppens sätt att läka och hålla såret rent? Nu ska vi grilla och jag ska göra potatismos åt lilleman nu.

Nej usch. Detta var en upplevelse jag gärna hade varit utan, men det gick trots allt bra. Läkaren trodde att såret skulle vara helt läkt om ca 2 veckor och inte synas alls inom 5-6 månader.


Ögonläkaren

Datum: 2010-06-19 Tidpunkt: 10:20:55 Skrivet i: - Fabian | Kommentarer (0)
Kan inte riktigt förstå att om 1 månad och 4 dagar så blir min plutt 2 år! Tänk vad tiden har gått fort och så stor han har blivit. Det händer jätte mycket nu, nya ord dyker upp hela tiden och oftast förstår man vad han menar när han pratar. Iaf vi som är vana :)

På måndag ska vi till ögonläkaren med honom igen. Han hade ju en liten skelning på ena ögat som inte ens BVC-sköterskan såg, utan det var vi som såg det när han var trött. Det konstaterades att han hade en extremt liten skelning som de inte brydde sig om att göra någonting åt just för att den var så liten. Men den senaste tiden har det blivit mycket värre. Hans högra öga kan ibland åka ut åt sidan helt, för att sedan åka tillbaka när han blinkar. Så vi ringde för några veckor sedan och fick en tid. Förmodligen så kommer han få ha lapp för ögat. Och bli Sjörövar Fabbe på riktigt :)

Får hoppas att det går bra iaf, och att det inte behövs något mer än lapp för att fixa till det :)

Nytt på utvecklingsfronten

Datum: 2010-06-19 Tidpunkt: 10:12:06 Skrivet i: - Fabians utveckling | Kommentarer (0)

Ordlista a la Fabian:
Dillä/diljää = Vovve
Hejjaa= Hejdå (vinkar samtidigt)
Hejj/ejj = Hej
Pippi = Fågel

Bill ha = Vill ha
Pappa = Pappa
Mamma = Mamma
Dää = Där
Ta = Tack
Dapp = Napp
Haap = Hjälp
Gåhh = Gott
Ja/Aah/Mm = Ja
Nä/Ne = Nej
Beppi = Betty
Doddo = Dino
Blija = Blöja
Duttig = Duktig
Bilar/Bijar = Bilar

Han säger en massa saker nu som låter rätt och kommer i rätt samband, kommer dock inte ihåg allt nu. Men jag skriver in eftersom :)

Kan rörelserna till följande visor/ramsor:
- Imse vimse spindel
- Blinka lilla stjärna
- Tomten och haren (i ett hus)
- En kulen natt
- Krokodilen i bilen
- Krokodilen och apan
- Klappa lilla magen
- Hoppe hare


Övrigt:
- Han har börjat pussas "på riktigt", alltså med putmun och ett smackande ljud :)


Imorgon blir det ÖF och sko-shopping!

Datum: 2010-06-13 Tidpunkt: 13:21:40 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Var en sväng till Jysk idag för att kolla på ett skrivbord som de hade erbjudande på. Tyvärr så var det inte alls lika fint i verkligheten som på bilden, så det blev inget köp. Jag som hade hoppats på att få i ordning datordelen av vardagsrummet nu - men icke sa nicke. Blir väl förhoppningsvis en sväng till IKEA inom en snar framtid istället.

Har iaf varit ute och övningskört lite idag. Har lånat Alexs mammas bil för tillfället så att jag kan övningsköra manuellt. Det går bättre och bättre iaf :)

Imorgon är det tänkt att jag ska starta de nya kurserna, men dagis är stängt imorgon så det blir en mysdag för mig och Fabian istället :) Ska till Öppna Förskolan på förmiddagen och efter det så ska vi åka ner till stan och sko-shoppa åt oss båda två. Dags för sandaler :) Vill hitta mig ett par fina gladiatorsandaler och till Fabian vet jag nog redan vilka jag ska köpa. Sen får jag starta kurserna på kvällen istället, det spelar ju faktiskt ingen större roll. I vilket fall som helst så är det värt att sitta en stund på kvällen och få spendera dagen med lilleman istället :)

Här har vi nyss ätit lunch och Alex och Tobbe är iväg och fiskar. Igår grillade vi entrecot och hade potatisgratäng till, underbart gott :) Och idag ska Tobbe göra pasta carbonara åt oss :)

Nu däremot ska jag och Fabian myspysa lite till. Åh vad underbart det är att inte behöva vara stressad över skolan hela tiden och kunna NJUTA ♥

Det är ÖVER!

Datum: 2010-06-10 Tidpunkt: 12:50:20 Skrivet i: - Skolan | Kommentarer (0)

Igår började vi att fika kladdkakemuffins med grädde och hallon, sen fick vi göra det allra sista provet, sen fick vi veta några betyg och fylla i X antal papper, och sen åkte vi till MoraParken och hade avslutningslunch där även rektorn var med. Det var jätte god mat, köttfärslimpa med potatismos och en laxgryta med pasta. Sen var det hela över, och jag kan verkligen inte förstå det! Det känns som att man ska dit på tisdag igen och få en ny omgång panik på allt som ska hinnas med.

Idag har jag dock faktiskt varit en snabb sväng i skolan, var och kompletterade en uppgift så för ungefär en timme sedan var jag helt klar. Betyget väntas komma nästa vecka och jag måste säga att jag är jätte nöjd med tanke på hur otroligt tuff denna utbildning har varit. Har fått två MVG vad jag vet, och resten på gränsen till MVG. Vilket ju är otroligt surt visserligen, för läraren använder en betygsskala där 90% är MVG, och jag har legat på 88-89% på alla andra kurser förutom en där jag fick ett vanligt VG (kursen vi hade då vi flyttade och jag knappt hann plugga något). Men ja, jag är nöjd ändå :)

Både vår lärare och rektorn sa att vi skulle vara stolta över oss själv för att vi har klarat denna utbildningen, då det inte är många som hade gjort det. Och jag är verkligen stolt! Klarar man detta klarar man det mesta skulle jag vilja påstå. Vi har nog alla varit på gränsen att bli knäckta konstant i ett halvår, men vi klarade det!

Nu ska jag njuta av några få dagars ledighet innan jag sätter igång med två nya kurser på måndag. Vet dock att det kommer bli 3 uppgifter på varje kurs, så sammanlagt 6 stycken och sen 2 stycken prov i slutet av kurserna (20 aug). Tänkte försöka bli klar med uppgifterna så snabbt det bara går så att jag kan vara ledig så mycket som möjligt i sommar och ha tid att bli klar med körkortet. För ja, jag SKA se till att ta körkort i sommar. Funderar på att belöna mig själv med tatueringen jag vill ha om jag klarar det :)

I vilket fall, nu tror jag nog att bloggen ska kunna komma igång igen. Nu kanske jag har tid att fixa en ny design också som jag velat ha i ett halvår, haha. Ska ge det ett försök iaf :)


Söndag

Datum: 2010-06-06 Tidpunkt: 14:35:13 Skrivet i: - Skolan | Kommentarer (0)

 
Fabian ser på Chuggington.

Idag vaknade lilleman 5.30, en helt vanlig dags att gå upp-tid enligt Fabian. Jag fick dock sova till 9, vilket var otroligt skönt. Sen soffmyste vi tills det var dags för Fabian att sova middag, och under tiden han gjorde det så passade jag på att plugga till provet på onsdag. Har avverkat 4 kapitel av 13, usch! Är ute lite sent denna gången, men varken energin eller lusten finns där just nu. Speciellt eftersom att läraren tidigare har sagt att denna sista kursen skulle bli jätte rolig och inte så tuff - istället är det både den tråkigaste (och då menar jag otroligt tråkig) och tuffaste kursen av alla. Tack för den... precis vad vi behövde.

När Fabian vaknade fick han iaf pannkakor till lunch och efter det har vi inte gjort särskilt mycket. Ska ut i det fina vädret och leka på lekplatsen lite senare iaf :)

Imorgon blir det att åka till skolan och göra klart det sista på grupparbetet, och sen förhoppningsvis hinna plugga lite på provet där också innan Fabian ska hämtas. Sen blir det att plugga hela kvällen och likaså på tisdag. Och på onsdag är det ÖVER! Med blandade känslor visserligen, men efter den här kursen så kommer det nog bli mest skönt. Sen börjar jag visserligen plugga på distans den 14:e igen, men det blir nog betydligt lugnare...


Hemma hos oss

Datum: 2010-06-03 Tidpunkt: 10:45:04 Skrivet i: - Inredning och pyssel | Kommentarer (0)
Hallå på er!

Här är det underbart fint sommarväder, det luktar sommar och det är JUNI! Och jag är sjuk. Så istället för att vara ute i det fina vädret (eller rättare sagt istället för att sitta i skolan och göra grupparbete...) så har jag tagit lite bilder åt er som velat se hur nya lägenheten ser ut :) Så idag får ni se Fabians rum och vardagsrummet. Fabians rum har ni ju sett tidigare men numera står hans säng där så det är lite annorlunda :) För ja, han har börjat sova i sitt eget rum! Mammas duktiga stora kille.


Fabians rum

Här står sängen tillfälligt till i sommar då det är tänkt att vi ska byta till en junior eller växasäng. Har inte bestämt oss för vilken säng vi ska ha än, KRITTER-sängen från IKEA, min gamla växasäng (måste kolla hur bra skick den är i) eller min kusins gamla bilsäng som jag skrivit om tidigare. Svåra beslut det här ;)

Leksaker har han då inte brist på...

Byrån bredvid fönstret, syns inte på någon av bilderna ovan. Finfina tavlan där det står hans namn och födelseuppgifter som ska få en finare ram snart :) Visar er närmare då.

Vardagsrummet


Mattan ska bytas ut så snart vi har råd. Vill ha en mysig ryamatta :)Ett försök att fånga fondväggstapeten på bättre bild. Och så Fabians fotografbilder :)

Min älskade balkong. Lite utav en fristad :) Har just kommit underfull med att jag älskar balkonger. Just nu har dock våra kära grannar sopat ner all sin skit där så ni får se den en annan dag (nej, jag är inte ALLS förbannad...).

Sådär då :) Slutresultatet av köket, hallen, sovrummet och balkongen får ni se annan dag :)

Nu måste jag plugga, . Prov på en hel bok på onsdag. Jippitjohej...