Kväll

Datum: 2010-01-31 Tidpunkt: 21:11:57 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Har varit alldeles för trött för att plugga ikväll vilket ju var planen, men jag hinner imorgon utan problem. Är vi klara innan kl. 14 (då Fabian slutar dagis) i skolan så tänkte jag stanna kvar och göra klart mina sista uppgifter där, och det borde vi vara :-)

Nu ska jag titta på någon dålig romantisk komedi som går på 5:an och sen blir det sängen, hörs imorgon!

Söndag vilodag? Nej nej.

Datum: 2010-01-31 Tidpunkt: 13:06:54 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Hej på er!

Fabian sov ganska länge idag (efter 8 iaf) så man är iaf inte helzombie idag utan snarare halvzombie, haha. Nej skämt å sido så har vi faktiskt hållt igång ordentligt idag. Dagen fick lov att börja med en rejäl insmörjning av lilleman för han var så torr i huden, sen blev det lite soffmys och välling till plutten.

Efter det så har vi lekt i hans lekhörna och ätit en rejäl frukost. Ja, rejäl för lilleman iaf, jag har fortfarande lite svårt att äta på morgonen efter magsjukan. Fabian åt iaf tre mackor med leverpastej, ett flatbröd med leverpastej och så lite smörgåsgurka. Inte illa det inte. Under tiden skummade jag igenom Maxi tidningen och skrev inköpslista inför storhandlingen som blir idag eller imorgon.

Och nu har vi nyss gjort en storsortering i Fabians lekhörna. Har rensat ut alla hans gamla bebisleksaker som han inte leker med längre. Och strandleksakerna som han haft där har jag också rensat bort. Nästa månad blir det att köpa byggklossar till honom, eller duplo. Ja något av det iaf, men tror nog vanliga klossar blir bäst än så länge. Han verkade ju tycka det var kul när han fick bygga med sådana på BVC och sen är det ju himla bra för utvecklingen med byggklossar. Och en annan positiv sak, det är något man kan vara med honom och leka med!

Nu ska jag pausa lite här framför datorn och sen städa lite tänkte jag, hörs sen!

Dagen

Datum: 2010-01-31 Tidpunkt: 00:17:23 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)

Matilda blev sjuk och kunde inte följa med idag tyvärr men jag och Petra träffades och fikade på Kaffestugan ändå, vilket var jätte trevligt :-) Mindre trevligt var det dock att gå ner i nästan 25 minus... ögonfransar, håret och halsduken frös till is och benen tappade nästan känseln helt. Härligt värre! Som tur var hämtade Alex mig när jag skulle hem ♥

Annars har det inte hänt så mycket idag. Det blev pizza till middag vilket inte ens var gott för de var så äckligt flottiga (vilket de inte brukar vara annars). Sen har det tittats på Robinsonfinalen såklart. Tyckte inte riktigt att någon var en riktigt värdig vinnare i år... Men men, hellre Hans än Jimmy eller Anders. Och efter den har jag tittat på filmen om Tina Turner, som jag sett ett antal gånger innan men den är lika bra och rörande varje gång!

Nu är klockan mycket och det är dags att sova. Imorgon får vi se om Betty som höglöper släpper till så det blir några valpar :-) Och så ska det pluggas. Godnatt på er!


På väg

Datum: 2010-01-30 Tidpunkt: 12:55:37 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)

Är på väg ner till stan för att träffa Petra :-)

Intresseanmälan på två.

Datum: 2010-01-29 Tidpunkt: 19:27:53 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Idag har vi lagt intresseanmälan på två lägenheter, 3:or. En av dem vill jag VERKLIGEN VERKLIGEN ha, det skulle vara rena drömmen. Iofs inte inflyttning förrän i maj, men ändå. Får vi den lägenheten kan jag överleva i denna några månader till :-) Hoppas hoppas! Men det är nog en väldigt eftertraktad lägenhet så man ska väl inte hoppas alldeles för mycket antar jag, men det är ju svårt att låta bli...

Imorgon ska jag iväg och fika med Petra och Matilda :-) Ska bli kul. Och så är det bestämt att vi ska träffas på måndag för att göra klart det sista grupparbetet (jag kunde ju inte vara med igår...).

Nu däremot ska jag tvätta, Fabian har nyss somnat men jag tror att jag ska kunna smyga in och hämta lite smutstvätt utan att väcka honom. Åh vad jag längtar tills vi flyttar så han får eget rum!

Magsjuka.

Datum: 2010-01-29 Tidpunkt: 12:51:12 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)

I onsdagskväll när jag satt och gjorde skoluppgifter så började jag helt plötsligt må jätte illa, och sen gick det bara utför. Magsjuka, javisst. Därav ingen uppdatering på bloggen igår. Så typiskt att när jag lyckats undvika magsjukan som härjat på Fabians dagis de senaste veckorna så får jag det direkt jag börjar skolan istället.

Idag måste vi iaf ta en tur nerom stan och lösa ut min check med CSN-pengarna, så jag ska strax hoppa in i duschen och göra mig i ordning lite snabbt. Ska bli skönt att komma ut och få lite frisk luft.

Skriver nog mer senare!


Fullspäckat...

Datum: 2010-01-27 Tidpunkt: 16:38:02 Skrivet i: - Skolan | Kommentarer (1)
Idag har varit ännu en fullspäckad dag. Som tur är har vi nästan hunnit klart med första grupparbetet redan, det enda som är kvar är att skriva stödord inför redovisningen. Imorgon ska vår grupp träffas i skolan och fixa det, samt börja på det andra grupparbetet också. Och förhoppningsvis bli klara. Ja, det är fullt upp helt enkelt. Vi började liksom skolan IGÅR, det känns redan avlägset eftersom vi redan är så inne i allt.

Efter skolan pulsade jag genom snön iväg till Fabians dagis (det är har kommit ca 10 cm snö idag, vi som inte hade tillräckligt redan) och hämtade honom. Han fick vara där lite längre idag för Alex är sjuk. Det fick han imorgon också om det behövdes men förhoppningsvis är vi klara till 14 i skolan så jag kan hämta honom då.

Idag har jag fått mina CSN-pengar iaf, men de kom på en check så jag måste till Swedbank och ta ut dem och sen till Nordea och sätta in dem, haha. Nåja, till nästa gång ska jag fixa så de kommer direkt in på kontot. Tycker de hade kunnat skriva på CSN:s hemsida att man var tvungen att skriva in sitt kontonummer på Swedbanks hemsida.

Nej nu ska jag gå och steka lite fisk. Hörs senare!

Klar för kvällen.

Datum: 2010-01-26 Tidpunkt: 21:04:24 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)

Sådär då var pluggandet för kvällen avklarat. Skrivkramp! Haha. Men kul, ja det är det faktiskt!

Nu blir det att slappa framför tv:n en stund, om där finns något bra. Annars blir det väl att läsa lite grann.

Hörs imorgon :-)


Första skoldagen!

Datum: 2010-01-26 Tidpunkt: 19:39:00 Skrivet i: - Skolan | Kommentarer (0)
Första dagen i skolan har gått hur bra som helst! Vi är tre tjejer som redan har "hittat varandra" så att säga, och det är något jag inte hade förväntat mig alls. En rolig överaskning helt enkelt :-)

Idag har det hänt mycket, en rivstart som vår lärare kallar det är nog att underdriva :-) Om en vecka ska vi vara klara med två grupparbeten och redovisa dem! Plus en massa andra uppgifter.

En kvinna har varit och föreläst för oss om Moras näringsliv. Vilket faktiskt var riktigt intressant, fick lite "inside-information" om vad som komma skall i Mora :-) haha. Kul att få lyssna på en så pass högt uppsatt person iaf.

Och sen har vi haft genomgång om hur utbildningen kommer se ut såklart, men vi har även börjat med första kursen redan som ni kanske förstod.

En himla bra sak är att jag redan har läst Datorkunskap A, så den kursen slipper jag nu. Den ska nämligen läsas paralellt med Småföretagande A på fyra veckor och även två veckor in i nästa kurs. Så det är himla skönt att slippa läsa dubbelt med tanke på hur snabbt tempo det redan är. Men jag tänkte vara med på lektionerna och göra lite uppgifter ändå för att få lite repetition, även om jag inte måste. Men prov och sånt skippar jag iaf.

Hehe förresten, ni vet Familjen Annorlunda? 10-barnsmamman från Älvdalen går i samma klass som mig :-)

På skolan

Datum: 2010-01-26 Tidpunkt: 08:17:48 Skrivet i: - Skolan | Kommentarer (0)
Nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli 9, haha. Alex har visat mig vart salen är så som sagt är det bara att vänta nu. Kul kul. Får väl ta upp datorn och läsa Midnight Sun om inte annat :-) Hör av mig senare.

Skolstart imorgon!

Datum: 2010-01-25 Tidpunkt: 20:43:48 Skrivet i: - Skolan | Kommentarer (1)
Imorgon blir Fabians första heldag på dagis. Han ska vara där ca. 7.45 - 15.30, och äta frukost där och allt. Jag tror det kommer gå jätte bra faktiskt, även om det känns lite jobbigt att lämna bort honom så länge. Men det går absolut ingen nöd på honom på dagis, han trivs som fisken i vattnet. Så jag tror nog att även en heldag kommer gå jätte bra som sagt :-)

Och så är det alltså dags för mig att börja skolan imorgon också. Idag är jag nervös för första gången! Min skolstart har liksom legat bak i huvudet eftersom Fabians inskolning oroade mig mer förut, och det har känts mer "aktuellt" med inskolningen. Nu är den över och plötsligt är det min skola som är aktuell. Det ska bli jätte kul, men som sagt så är jag lite nervös idag. Men det kommer gå bra! Det är jag 99% säker på :-) Jag är inte samma osäkra Lina som sist jag gick i skolan, numera är jag mamma. Haha, faktiskt så har att bli mamma gjort mig mer säker på att jag klarar saker. Och nu har jag något att göra detta för, vår familj :-) Därför känns det ROLIGT för första gången i mitt liv att gå i skolan. Det är något som aldrig någonsin hänt förut vill jag lova!

Nu ska jag gå och packa min väska och Fabians dagisväska så jag slipper det imorgon bitti. Ska nog duscha också tror jag, så är det ännu en sak jag slipper då. Kanske platta håret också för det brukar hålla sig tills nästa dag om jag har i tillräckligt med värmeskydd som har den braiga effekten att hålla håret rakare längre. Yes, så får det bli.

Vi hörs imorgon, EFTER skolan :-) Ihh!

BVC besök, 18 månader.

Datum: 2010-01-25 Tidpunkt: 17:03:27 Skrivet i: - Fabians utveckling | Kommentarer (0)

Idag hade vi tid hos BVC kl. 15, först vikt och längd och sedan läkarbesök.

Lilleman är nu 81 cm lång och väger ungefär 9,4 kg. Alltså har han inte gått upp något alls i vikt sedan sist, men enligt läkaren så var det helt normalt i hans ålder. Men vi skulle prata lite mer om det när han har tid för vaccin den 12 februari, då vår riktiga BVC-sköterska är där. Idag var det nämligen både en annan BVC-sköterska och läkare än vi brukar ha, vilket var lite tråkigt för våra "orginal" är mycket trevligare...

Han klarade iaf alla 18-månaders "test" galant :-) Det var bl.a hur många ord han kunde/försökte säga, hur mycket han förstår av vad man säger, kroppsdelar, rita, bygga torn med klossar (vilket han aldrig ens gjort hemma), följa en blinkande lampa osv. Hur mycket han förstår är han tidig med men talet är mer enligt hur det "ska" vara tydligen, jag trodde faktiskt han var lite sen med det men inte det inte :-)


Söndagskväll.

Datum: 2010-01-24 Tidpunkt: 21:35:07 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)

Så var det söndag, ännu en vecka över. Imorgon är det dagis för lilleman och på eftermiddagen BVC för 18-månaders kollen som gäller. Och på tisdag börjar jag skolan! Jag längtar, det ska bli jätte kul att börja. Hoppas jag tycker likadant under hela utbildningen bara!

Idag har Irina, Tobbe och Alexander varit här och ätit pannkakor med oss vilket var jätte trevligt :-) Fabian och Alexander har växlat mellan att ha jätte roligt ihop (helst när de skriker det högsta de kan tillsammans) och att bråka. Och för första gången blev Fabian så arg så han drog Alexander i håret, vilket han aldrig gjort på något barn förut. 2 veckor på dagis och redan såhär ;-) haha. Fast det är ju iofs en del av utvecklingen det där också.

Nåja. Imorgon "får" jag tydligen inte följa med och lämna Fabian på dagis, för Alex och några till ska iväg och spela hockey tillsammans direkt därefter ^^ Tro vad man ska hitta på då under dagen? Rensa garderoben vore väl en idé, det behövs verkligen. Storstäda sovrummet också. Hehe, roliga alternativ va? Jaja, jag får ju passa på sista dagen jag är ensam hemma utan att behöva plugga!

Nu ska jag kika efter 3:or på Morastrand:s hemsida och se om där finns någon någorlunda billig.


Förbjud pälsdjursfarmning i Sverige!

Datum: 2010-01-24 Tidpunkt: 20:31:56 Skrivet i: - Tänkvärt | Kommentarer (2)
Jag har skrivit under HÄR, gör det du också!

Mardröm som egentligen var verklighet.

Datum: 2010-01-23 Tidpunkt: 21:30:34 Skrivet i: - Familjen och hundarna | Kommentarer (1)
Döden är orättvis. Livet är orättvist.

Vem är det som bestämmer vem som ska dö tidigare än andra? Vem bestämde att varken min mormor, pappa eller morbror skulle få vara kvar vid livet? Vem bestämde att min morbror aldrig skulle få träffa sin dotter som föddes en månad efter hans död, att min pappa aldrig skulle få träffa sitt barnbarn och vem bestämde att min mormor aldrig skulle få träffa sitt barnbarnsbarn, något som hon önskade innerligt att hon skulle få leva och se. Och 1 år och 3 månader efter att hon dog föddes han. Hur är det rättvist?

Min morbrors död har jag accepterat, jag var liten (bara 11 år) när han dog så tyvärr minns jag inte honom så mycket som jag hade velat - för han stod mig väldigt nära. Som en pappa.

Min riktiga pappa kände jag inte, så när han dog var det mer en dröm om en pappa som dog. Chansen att lära känna honom dog. Och det tog lång tid att komma över, att jag aldrig skulle få lära känna min pappa. För trots att han inte var någon del av mitt liv så var (är) han fortfarande min pappa.

Men, att min mormor dog för snart 3 år sedan har jag långt ifrån kommit över. De känslorna ligger begravda långt inom mig och när jag kommer till att tänka på det stöter jag bort det direkt. För jag vill inte inse att hon är borta.

När det väl händer att jag inte kan stöta bort det så kommer det som en chock varje gång, att hon faktiskt är borta. Det var inte bara en hemsk mardröm när jag hittade henne i sin säng medvetslös och när jag stod bredvid henne och höll henne i handen när hon dog. Att se någon dö är ingen rolig upplevelse, det var inte det där lugna fridfulla som många pratar om. De sista andetagen hon tog var hemska att bevittna.

Och det var ingen dröm. Det känns fortfarande som att det var en dröm. Det känns inte som att det har hänt på riktigt, men det har det. Och ikväll var det låten Sailing med Rod Stewart som påminde mig och gjorde så att jag inte kunde stöta bort det. För den låten var en av mormors favoriter och spelades på hennes begravning.

1½ år, 18 månader.

Datum: 2010-01-23 Tidpunkt: 12:57:52 Skrivet i: - Fabians utveckling | Kommentarer (0)
Tänk att tiden har gått så fort, nu är lilleman 1½ år gammal - ingen liten bebis längre!
Men - jag måste påstå att det blir roligare och roligare att vara mamma. Det händer nya saker varje dag och att se ens eget barn utvecklas och lära sig nya saker är... ja, vad ska man säga? Såhär stolt har jag aldrig varit över någonting tidigare! Fabian har gått från bebis till barn och det är vi som har gjort honom till den underbara lilla människa han är.

Här kommer 18-månaders listan!

♥ Fabian är XX cm och väger xxxx gram (fyller i på måndag) och har storlek 80 i kläder. Dock så börjar vissa plagg i 86 kunna användas även om det är lite stort.

♥ Kan säga mamma, pappa, öta (öga, har hänt en gång när han pekade på ögat), esch (näsa), da/ta/tat (tack, låter lite olika varje gång), dä (där), etty (Betty, har hänt en gång när han pekade på henne). Det märks att han börjar försöka göra sig förstådd med talet.

♥ Vet vem mamma, pappa, Dino och Betty är. Förstår väldigt många ord och meningar, eller rättare sagt så förstår han det mesta man säger till honom!

♥ Kroppsdelar han kan är: Näsa, öga, öra, mun, tunga, ögonbryn, huvud, mage och fot. Hand verkar det också som att han kan ibland.

♥ Skakar på huvudet när han inte vill något, ibland även bara för skojs skull dock.

♥ När han blir blyg och vill "gömma sig" händer det ibland att han ställer sig med huvudet på golvet och rumpan upp i vädret, även detta gör han för skojs skull också, men det märks att han gör så för att gömma sig ibland.

♥ Har börjat flirta igen.

♥ Äter bra med gaffel, sked är lite svårare men det börjar gå bättre och bättre. Kan dricka ur glas med hjälp.

♥ Blåser på maten.

♥ Torkar mun och näsa, även bord osv. Han har fått en tvättsvamp som han tycker är jätte kul att gå och "städa" med.

♥ När vi dammsuger här hemma så hämtar han sin egen dammsugare och hjälper till. Hjälper även till med tvätt osv.

♥ Kan både sparka och kasta boll, även med ovankast.

♥ Kan gå/klättra uppför trappor själv.

♥ Har kunnat springa sedan flera månader tillbaka.

♥ Kan rita raka linjer, lite skakigt bara (älskar förövrigt att rita och måla i allmänhet).

♥ Klättrar upp och ner från säng/soffor osv.

♥ Kan ta av sig både tröja, byxa och blöja själv. Försöker klä på sig med strumpor, skor och blöja. Skor är det han har lyckats med hittills.

♥ Borstar tänderna och håret själv (fast vi får såklart hjälpa till med tänderna så det blir ordentligt gjort).

♥ Låtsas mata dockor, gosedjur och mamma och pappa såklart. Även Dino och Betty ;-) Och då är han väldigt noga med att röra om i skålen för att ta en ny "tugga" innan han matar nästa gång.

♥ Kastar skräp i soptunnan.

 → → →
(klickbara bilder)

Tredje dagen

Datum: 2010-01-22 Tidpunkt: 19:44:41 Skrivet i: - Fabians utveckling | Kommentarer (0)
Idag är tredje dagen som Fabian somnar helt själv. Så underbart skönt... Den senaste tiden har nämligen nattningarna bestått av nyp, riv, dra, slå och skrik och det har tagit MINST en timme, oftast mycket mer. Lillemannen som annars är väldigt snäll för sin ålder när det gäller sånt förvandlas till ett litet monster när det är läggdags alltså ;-) Hoppas verkligen på att detta fortsätter funka! Visst skär det i hjärtat när han blir ledsen när man går ut men det går över snabbt, och så hör han ju att vi är precis utanför. Sen sover han på 10-15 minuter efter att ha bökat runt en stund.

Dags för fler barnspärrar.

Datum: 2010-01-22 Tidpunkt: 16:19:13 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)

Nu har jag sprungit runt i hela lägenheten och plockat överallt, så nu ser här betydligt bättre ut. Grejerna här hemma har en viss tendens att hamna lite överallt, undrar vad det beror på... ;-)

Och sen har Fabian fått lite manikyr och pedikyr, haha. Klippning av alla naglar och sen insmörjning med miniderm på både händer och fötter. Det behövs såhär i vintertid när han blir extra torr och eksemen blir värre. Han har haft hemska eksem på händerna och upp emot armarna men de är som tur är i princip borta nu.

Förresten så har lilleman lärt sig hur man får upp kökslådorna. Lådor har han ju kunnat få upp ett tag men just kökslådorna här hemma är så tröga, så han har inte kunnat få upp dem förrän nu. Så det blir väl att sätta spärrar på dem nu också tyvärr, jag som tycker det är så drygt med såna, haha.

Nej nu är det dags för middag här hemma, det blir rester från igår. Inte för att gör mig någonting, kyckling-, ris- och ädelostgratäng är så gott så jag skulle kunna äta det MÅNGA dagar i rad :-) Hörs sen!


Fredag

Datum: 2010-01-22 Tidpunkt: 12:14:23 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Igår såg vi till att installera Windows 7 Ultimate på våra minipc:s då Johanna informerade mig om att det vi hade (Windows 7 Starter) är en ofullständig version av Windows 7 och det var alltså därför jag inte kunde byta skrivbordsbakgrund bl.a. Ren skit tyckte vi och såg som sagt till att installera Ultimate istället. Så nu funkar det finfint :-) Fick ju lov att installera om alla program igen men det var det ju helt klart värt.

Idag har min bok kommit (TACK!) på posten så den ska jag se till att hämta lite senare. Och så har det kommit ett paket som faktiskt gick igenom brevinkastet med en namnsdagspresent åt Fabian från sin mormor :-) En jätte söt body var det, visar sen :-)

Inskolning dag 9, sista dagen!

Datum: 2010-01-21 Tidpunkt: 20:01:02 Skrivet i: - Fabian | Kommentarer (0)

Ja, idag var sista inskolningsdagen för imorgon är lilleman ledig :-)

Det hade gått bara bra idag med. Han hade sovit i 1 timme och 45 minuter och ätit jätte bra idag med. När vi kom var han ute och lekte :-)

Så ja, på måndag blir det dagis på riktigt. Fast det kommer ju se ut exakt som det gjort de senaste dagarna förutom på tisdag då han ska vara där hela dagen. Från kl. 8 ungefär tills jag slutar skolan vid 15-tiden. Min skola ligger väldigt nära Fabians dagis iaf vilket ju är himla praktiskt :-) Så jag hinner dit på kanske 10 minuter om inte mindre.

Nu var det alltså slut på inskolningsgenomgången :-) Jag som har varit så orolig, så har det gått så lätt! Förstår knappt att det är klart, haha.


Sovadags.

Datum: 2010-01-20 Tidpunkt: 23:32:27 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Vet ni vad för otroligt som hände idag? Fabian somnade SJÄLV, SNABBT. Alltså helt själv i rummet, och det tog kanske 10 minuter sen sov han. Snälla låt det fortsätta så! Flera timmars nattningar är jag så jäkla less på och det är just sådana som har kommit tillbaka på senaste tiden.

Blev inte att se på Up In The Air ikväll då jag fastnade framför lyxfällan och diverse andra tv-program istället. Så det blir att se den imorgon istället.

Har varit ute och gått med Alexandra och hundarna ikväll och imorgon när Fabian är på dagis ska vi gå en längre runda är det tänkt, fast utan hundar, haha. Ska bli skönt att komma ut och röra på sig lite!

Nej nu ska jag sova och hoppas på en hel natts sömn. Igår natt höll Fabian låda från 23 till 03.30 ungefär så idag har man väl inte varit så jätte pigg. Godnatt på er iaf!

Up In The Air

Datum: 2010-01-20 Tidpunkt: 20:09:18 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (1)

Vid denna sötnosen sitter jag just nu och ska strax kolla på filmen Up In The Air med Anna Kendrick som spelar Jessica i The Twilight Saga. Har hört att den ska vara bra så nu ska jag kika på den, på en 10.1 tums skärm ;-) haha. Räcker gott och väl för mig dock och ikväll vill jag ju inte släppa min nya lilla dator ;-)

Försöker förresten ändra skrivbordsbakgrund på den, men hittar det inte någonstans. Tro inte att jag är dum på riktigt nu för jag vet att man ska kunna gå både genom Kontrollpanelen och bara genom att högerklicka på bilden man vill ha. Men det finns inga sådana alternativ! Någon som vet? Det är Windows 7 på datorn men det har jag ju på stora med och på den så funkar det ju... hmm.

Aja, Up In The Air var det nu :-)

Namnsdag

Datum: 2010-01-20 Tidpunkt: 14:24:03 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Idag har Fabian sin andra namnsdag! Grattis mammas plutt.

Idag har det som sagt övningskörts massor. Från dagis till Maxi, från Maxi till OnOff, från OnOff hem, från hem till dagis, från dagis till macken och sen hem. Det gick mycket bättre än vad jag trodde att det skulle gå! Var inga problem förutom i den stora rondellen som var lite läskig, men nu när jag har kört där en gång så går det nog bättre nästa gång :-)

På OnOff blev vi en varsin minipc rikare! Samma dator fast min är rosa och Alexs är svart. Jag älskar den! Prestandan är såklart inte lika bra som på min stora men den ska ju bara användas som pluggdator och som filmvisare på långa resor :-)

Nu ska jag väl fortsätta fixa med datorn lite grann om lilleman tillåter ;-)

Inskolning dag 8.

Datum: 2010-01-20 Tidpunkt: 14:15:56 Skrivet i: - Fabian | Kommentarer (0)

Efter en vaken-natt trodde vi att lilleman skulle vara jätte gnällig och trött på dagis idag. Det fortsatte vi också att tro efter att vi hade lämnat honom för då blev han jätte ledsen. Men det var inte så jobbigt att lämna honom ändå för det har ju gått över jätte snabbt de senaste 2 dagarna. Så även idag!

Vid kl. 13 ringde Fabians fröken och sa att han hade vaknat och att hon var på väg hem, så då åkte vi och hämtade honom. Han hade varit jätte glad hela dagen, ätit jätte mycket och somnat utan problem i vagnen. Min fråga är; varför är han inte så hemma? ;-) haha. Men det känns ju hur skönt som helst att det går så otroligt bra på dagis.

Imorgon blir det precis samma som idag!


Rosa

Datum: 2010-01-20 Tidpunkt: 11:25:47 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Hoho jag bloggar från min nya rosa minipc :-) Det blev den som jag visade bild på igår. Men nu måste jag installera virusskydd och sådant nödvändigt.

Vagnfix och nu godnatt.

Datum: 2010-01-19 Tidpunkt: 22:37:23 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Nu har jag fällt upp vagnen som vi inte har använt på över en månad och krånglat i åkpåsen. Att de inte kan göra en åkpåse som passar till varje vagn istället för att ha en "allmän" till alla Briovagnar, för den passar inte så värst bra i vår vill jag lova... Nåja, nu är den i iaf så får vi hoppas att det blir bra. Har klistrat på namnmärken på båda sidor och lagt i en tjock filt i korgen, så nu ska den vara sova-på-dagis-klar. Bara nussen och nappen som fattas men de följer ju automatiskt med till dagis :-)

Nu ska jag gå och sova är det tänkt. Blir ännu en tidig morgon för att jag måste duscha, men jag tycker inte om att duscha på kvällen (rättare sagt jag brukar inte orka) så det får helt enkelt bli på morgonen istället.

Hoho, imorgon kanske jag bloggar från en rosa minipc.

Tack!

Datum: 2010-01-19 Tidpunkt: 21:03:38 Skrivet i: - Skolan | Kommentarer (0)
Åh, nu kan jag dra en lättnadens suck! Jag hittade en sida där man kunde få så snabb leverans som 3 dagar! För 19 kr extra, alltså inte farligt alls. Tack tack tack! 450 spänn gick den på, kul. Har bara typ 8 böcker kvar att köpa också, ännu kuligare.

Imorgon

Datum: 2010-01-19 Tidpunkt: 20:16:13 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Min mamma var ju som sagt på Akademibokhandeln och skulle fixa min bok åt mig. Och då fick tjejen i kassan fram att det skulle finnas ett exemplar kvar, men hon hittade det inte någonstans. Hon hade tydligen sprungit runt och letat i en halvtimme. Så jäkla typiskt! Jag får väl ta och beställa den ändå så får skolan faktiskt skylla sig själva för att inte ha varit ute i god tid!

Nåja, imorgon blir en rolig dag iaf :-) Efter att vi har lämnat Fabian på dagis ska jag övningsköra! I stadstrafik! Ihh! Jag har kört litelite i stadstrafik förut, när vi var på väg ner till Lund. Då blev det typ ett rödljus och två rondeller med knappt någon trafik, så imorgon blir mer "på riktigt". Köra på landsvägar med trafik kan jag ju men hur svårt är det egentligen? Så ja, det ska bli kul :-)

Och, som jag antydde i förra inlägget, så ska vi åka och kolla på mini-laptops också :-) Åh som jag har drömt om en mini-laptop! En rosa, såklart. Nu när vi båda ska börja plugga så ska vi investera i en varsin. Fast Alex ska väl inte ha den i rosa dock ;-) HOPPAS att det blir av, för åh vad jag skulle bli glad!

Det enda mindre roliga med imorgon är att vi ska storhandla, men det ska däremot bli ganska skönt att göra det i lugn och ro - utan ett rastlös Fabian i vagnen ;-)

Pinky

Datum: 2010-01-19 Tidpunkt: 19:59:06 Skrivet i: - Lina vill ha | Kommentarer (0)

Tro om mina drömmar om en rosa mini-laptop går i uppfyllelse imorgon...

Klar för skola.

Datum: 2010-01-19 Tidpunkt: 13:32:26 Skrivet i: - Skolan | Kommentarer (0)
När vi hade lämnat lilleman på dagis idag åkte vi till stan. Jag skulle ju in på Bokia och köpa boken Småföretagande A, men de var tvungna att beställa sådana böcker och det skulle ta en vecka. Och om en vecka så behöver jag ju boken, på morgonen. Så det skippade vi. Och beställer man på internet så skulle boken skickas därifrån inom ca. 2-5 arbetsdagar, och sen är det leveranstiden på det. Så det är ju inte alls säkert att jag skulle hinna få den i tid. Så j*kla smart av skolan att skicka ut boklistan så vi fick den igår, och sen förväntar de sig att man ska ha boken om en vecka!

Nåja, jag kom iaf på den smarta idén att be min mamma köpa boken på Akademibokhandeln i Lund, där de har alla möjliga sorters skolböcker och skicka upp den. Så hittar hon den och skickar den idag borde jag ha den redan imorgon! Kanske blir jag den enda som har lyckats få tag på boken på tisdag, haha. Och när jag sa att jag skulle sätta in pengar till mamma för bok och frakt så var det enda svaret jag fick "nej nej nej". Haha, tack mamma! ♥

Lite shopping blev det på Bokia ändå. Almanacka, kollegieblock, mapp, penna, sudd, stift... Så nu är jag klar för skola!


Inskolning dag 7.

Datum: 2010-01-19 Tidpunkt: 13:15:53 Skrivet i: - Fabian | Kommentarer (0)

Idag var alltså första dagen som vi lämnade Fabian på riktigt. Alltså inget sittandes och hänga i personalrummet utan vi åkte därifrån direkt. Fabian blev ledsen när vi gick igen men vi hörde att det gick över innan vi ens kommit utanför dörren :-)

Dagen i övrigt hade gått jätte bra sa fröken. De hade varit ute också, och det hade gått bara bra. Ris och chicken nuggets var det på menyn idag och han hade ätit ganska bra av det också :-)

Ja, något mer har jag nog inte att berätta idag. Kläderna var smutsiga som bara den idag också ;-) Härligt med tvätt!

Imorgon ska han få vara på dagis från klockan 9 till ungefär 14, eller tills han har vaknat. Så imorgon ska vagnen med så den ska märkas och så ska jag sätta i åkpåsen, som förhoppningsvis är stor nog för honom fortfarande. Filt ska också märkas och ta med. Snuttefiltarna är märkta redan, ska bara komma ihåg att ta med en :-)


Antagningsbeskedet

Datum: 2010-01-18 Tidpunkt: 20:20:42 Skrivet i: - Skolan | Kommentarer (0)
Idag har jag äntligen fått mitt antagningsbesked! Så nästa tisdag mellan kl. 09 - 15 ska jag dit :-) Utbildningen heter "Handel och Besöksnäring med inriktning mot Service".

Imorgon blir det att ta en sväng inom Bokia och köpa boken Småföretagande A som tydligen behövs redan på tisdag. Sen blir det väl att köpa en almanacka, kollegieblock, pennor och annat smått och gått som kommer att behövas. Hade egentligen behövt en skolväska också kom jag på nu, men det får vänta tills mina CSN pengar har kommit.

Vad kul det ska bli att äntligen komma igång!

Inskolning dag 6.

Datum: 2010-01-18 Tidpunkt: 20:12:19 Skrivet i: - Fabian | Kommentarer (0)

Så var vi inne på andra inskolningsveckan! Idag följde vi bara med innanför dörren på avdelningen, lämnade över Fabian och vinkade hejdå. För första gången blev han lite ledsen men jag hörde att det gick över på inte ens en minut. De andra barnen satt nämligen och målade och det är något Fabian älskar att göra. Sen åt han mat där idag också, potatisbullar var det idag och han hade ätit jätte bra sa hon.

Första tvättpåsen har vi fått med oss hem idag också ;-)

Mycket mer än så har jag inte att berätta om dagens inskolning. Imorgon ska vi få åka hem medans han är där iaf, mellan 9 och 11.30 ungefär. Så då blir det väl att städa eller något annat sådant kul, haha.


Jacka beställd.

Datum: 2010-01-17 Tidpunkt: 23:58:07 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (1)

Nej nu är klockan mycket, dags att gå och sova! Imorgon är det dagis som gäller klockan 10 men jag ska upp tidigt och duscha och möjligtvis platta håret om det hinns med :-)

Ikväll har jag förresten beställt en Esprit jacka åt mig från Ellos, hoppas nu bara att den passar och är varm för jag behöver verkligen en jacka nu. Slängde med ett par vantar åt Fabian också som var på rea för inte många kronor alls, hoppas de är bättre än de vi har. Om inte annat så behövs det ändå extra par till dagis.

Men men, godnatt på er :-)


Eclipse "fanmade" trailer.

Datum: 2010-01-17 Tidpunkt: 22:39:06 Skrivet i: - Twilight | Kommentarer (0)

"Fanmade" trailers osv är ingenting som brukar intressera mig överhuvudtaget, men efter att ha skymtat denna på diverse Twilight-sidor så tittade jag på den tillslut. Och den är faktiskt riktigt bra för att vara fanmade! Tjejen är riktigt duktig!


Duktig

Datum: 2010-01-17 Tidpunkt: 16:26:09 Skrivet i: - Fabian | Kommentarer (0)
Nu har jag och lilleman hjälpts åt med tvätten, och maten står i ugnen. Han plockar ut ett plagg i taget från tvättmaskinen och ger mig, jag hänger upp, han ger mig ett nytt osv. Tar ju såklart lite längre tid men han tycker ju det är så roligt :-)

Han har börjat bli så självständig lillemannen. Idag gick han upp ur sängen helt själv (alltså vår säng) och kom ut till mig i vardagsrummet, klättrade upp hos mig och låg och gosade ett tag. Klättra ner för sängar och soffor har han ju kunnat ett tag nu men förut när han har vaknat har han bara satt sig upp, skrikit och väntat på att vi skulle hämta honom, haha :-) Men nu så går han alltså upp själv. Det händer även numera att han går in i sovrummet, klättrar upp i sängen och gosar i en minut eller så, och sen kommer han ut igen :-) Dock händer det att han springer runt i soffan eller sängen och då har han INGEN koll på vart kanterna är, så då gäller det att ha koll.

Nej nu är det dags för middag :-)

Ensamma

Datum: 2010-01-17 Tidpunkt: 14:44:48 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Idag är vi ensamma jag och lilleman, Alex är iväg till Gävle över dagen med en vän. Dagen har hittills mest bestått av städning och tvätt. Har storstädat Alexs datorhörna vilket verkligen behövdes... Han får väl sig en chock när han kommer hem och ser att där är rent och snyggt ;P haha.

Sen har jag släpat dit vår bas/förstärkare vad det nu heter till hemmabion, eftersom vi ändå inte har sladd så det räcker från den till tv:n för tillfället har vi bestämt att vi kopplar in det i Alexs dator istället så vi kan spela lite musik med ordentligt ljud. Så nu ska jag bara installera Spotify där också sen är det klart :-)

Haha jag ser på Familjen Annorlunda just nu och när mamman med 10 barn i Älvdalen var och jobbade sa en av hennes döttrar "Jag vill att hon ska vara hemma istället" och en annan svarade "Ja hon ska vara hemma och vika tvätt". Hahaha, gulligt :-)

Typiskt

Datum: 2010-01-16 Tidpunkt: 14:07:50 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Hello!

Haha eller glöm det förresten, precis när jag satt mig ner vaknar såklart lilleman. Jaja, hörs senare ;-)

Inskolning dag 5.

Datum: 2010-01-15 Tidpunkt: 16:48:58 Skrivet i: - Fabian | Kommentarer (0)

Idag har jag inte så mycket att berätta om inskolningen, det blev som sagt bara en snabbvisit på ungefär en timme. Det var inte så mycket barn idag så de var inne på en annan avdelning och lekte när vi kom, och Fabian följde villigt med sin fröken dit och lekte han med. Han ramlade från rutchkanan en gång men då fick fröken trösta honom. Sen blev han så trött så då kom hon ut med honom till oss, vi pratade lite om nästa veckas tider och sen åkte vi hem. Och Fabian somnade som en stock :-)

Sen gjorde jag pannkakor till lunch. Denna gången gjorde jag Fabians pannkakor på rismjölken med vaniljsmak vi hade hemma, och det blev helt klart de bästa pannkakorna hittills. Innan har jag ju gjort på Profylacen eller köpt Oatly's färdiga smet. Men dessa blev jätte goda faktiskt, lite sega men det gjorde ingenting. Gott var det iaf och det tyckte nog lilleman med som han tryckte i sig :-)

Nu ska jag strax börja på middagen som blir kyckling, ris och avocadosås. Mumsigt!


Lite nytta.

Datum: 2010-01-14 Tidpunkt: 21:21:50 Skrivet i: - Fabian | Kommentarer (0)
Ikväll har jag sett till att göra lite nytta. Har märkt nästan alla Fabians kläder inkl. strumpor, dock med märkpenna istället för stryka på märkena. Vårt strykjärn läcker nämligen extremt mycket = alldeles för farligt för att använda. Så det fick som sagt bli märkpenna istället tills vi köpt ett nytt strykjärn. Men det funkade jätte bra det med :-)

Sen har jag packat ihop en påse med extrakläder till dagis också, samt satt en namnlapp på en napp som ska få bo på dagis. Snuttefilt tror jag vi tar med varje dag istället. Iofs blir det ju ramaskrik om den skulle råka glömmas någon dag, så det kanske är bäst att ha en där ändå? Jaja, det får tiden utvisa tror jag! Kan höra med personalen om vad de tycker också.

Och sen har jag ÄNTLIGEN fått tummarna loss och skrivit in alla blöjpaketskoder på Liberoklubbens hemsida och sen klippt ut märkena på de gamla påsarna. Så tillsammans kommer det bli 2800 poäng ungefär som man kan shoppa loss för i poängshoppen ;-) Men poängen för märkena tar tydligen 4 veckor innan de kommer in på kontot och sen är det 3 veckors leveranstid på presenterna man skickar efter, så det kommer ju dröja ett tag. Kan ju alltid hoppas att det hinner komma in lite nya roliga saker innan det är dags för oss att beställa :-)

...

Datum: 2010-01-14 Tidpunkt: 19:30:51 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Jag vet inte vad jag ska säga... En bekant till familjen, som bara var i 20-års åldern dog förra veckan, och en nära vän till familjen som är några år under 15 (vill inte säga för mycket) blev våldtagen av en man i 30-års åldern som nu sitter i fängelse för detta. Och så dog 100 000 oskyldiga människor i Haiti i jordbävningen. Allt detta har man fått reda på idag. Ibland undrar man om man gjort fel som satt ett barn till denna värld...

Tänker på er alla.

Inskolning dag 4.

Datum: 2010-01-14 Tidpunkt: 12:39:44 Skrivet i: - Fabian | Kommentarer (0)
Tack gud för vitpepparkorn! Efter att jag fått i mig 10-15 stycken igår så försvann illamåendet och magen lugnade sig (några detaljer behöver ni kanske inte veta) inom en timme. Synd att det inte hjälper mot huvudvärken också bara, haha.

Det går bara bättre och bättre för varje dag på dagis, idag åkte Alex hem direkt vi kom dit och vinkade hejdå. Sen efter ungefär 20 minuter så gick även jag ut och fick sätta mig i personalrummet under tiden. Som tur är finns där en bekväm soffa och jag hade boken med mig, så att sitta där i 1½ timme gjorde mig ingenting alls faktiskt :-) Inte är det ofta man kan sätta sig och läsa sådär mitt på dagen inte!

Iaf så kom det en glad liten Fabian till mig när klockan var 11. Han hade ramlat och slagit sig en gång och fröken hade fått trösta honom utan att de behövde gå till mig, och hon hade fått byta blöja på honom utan problem :-) Så imorgon ska vi också lämna honom själv där, även om det bara är för ungefär en timme. Så det blir väl att prova en "vanlig lämning", fast vi följer med honom in en liten stund och går sen.

Idag har jag alltså inte så mycket att berätta eftersom jag inte har varit med. Den delen är lite jobbig, eller ja kanske inte jobbig, men lite olustig kanske man kan säga. Att inte veta vad han har gjort liksom. Jag som är van vid att spendera varje sekund av dagen med honom. Men sen när han har lärt sig prata kan han ju iaf berätta vad de gjort :-)

Toppen

Datum: 2010-01-13 Tidpunkt: 19:51:08 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (1)

F*n alltså, jag mår jätte illa. Hoppas innerligt på att det är den lilla magsjuke-hypokondrikern i mig som spökar men jag tror inte det tyvärr. Alex är iaf snäll och åker och köper vitpepparkorn åt mig. Hoppas på att det hjälper trots att jag redan har börjat må illa. Tycker det räcker med att ha haft ont i halsen i tre veckor och huvudvärk i flera dagar. Men lite magsjuka på det blir väl toppen?


Alternativa lösningar.

Datum: 2010-01-13 Tidpunkt: 13:07:56 Skrivet i: - Inredning och pyssel | Kommentarer (2)


Igår kväll tröttnade jag på att inte kunde läsa i sängen för att Fabian sover i samma rum. Så jag rotade fram en lampa och satte på nattduksbordet, sen snodde jag en av hans stora böcker och satte den som "avskärmare" för att det inte skulle lysa så mycket på honom. Och det funkade, han vaknade till lite en gång så då släckte jag lampan snabbt som attan, han somnade om igen och jag kunde tända igen och fortsätta :-)

Som ni ser är det (såklart) en bok ur The Twilight Saga jag läser, haha. Tredje boken är det jag håller på med nu, hoppade ju över den sist jag läste dem för att Alexandra hade lånat den. Nu är hon inne på fjärde så jag såg till att få hem denna så jag kunde läsa ;-) Jag börjar uppskatta böckerna mer och mer faktiskt, varje gång jag läser dem så blir de bättre! Blir nog en fjärde gång snart :-)

(postar inlägget i kategorin för inredning av den anledningen att man ser lite hur det ser ut i sovrummet!)

Fattiga riddare

Datum: 2010-01-13 Tidpunkt: 12:25:32 Skrivet i: - Mat, hälsa och viktnedgång | Kommentarer (0)

Funderar på att göra fattiga riddare till lunch idag. Det är ju himla gott och längesen var det man åt det. Tror vi har allt hemma till det, man behöver ju bara mjölk, ägg, socker och kanel. Ja och bröd såklart. Till Fabian får det bli rismjölk med vaniljsmak för det är det enda vi har hemma, men det blir ju bara extra sött och gott det ;-)


Inskolning dag 3.

Datum: 2010-01-13 Tidpunkt: 11:51:58 Skrivet i: - Fabian | Kommentarer (0)
Vill ni veta något kul? Det går magsjuka på Fabians dagis. Fyra barn som var där igår är hemma med det idag. Nu har jag ont i magen och mår illa, säkert lite hypokondriskt. Jag hatar magsjuka... Men vi hade ju det för någon månad sedan jag och Fabian, så förhoppningsvis slipper vi det nu.

Nåja, bortsett från magsjukebeskedet så har det gått bara bra idag också :-) Idag fick Alex vara i personalrummet under tiden vi var där, så att vi tar lämningen stegvis. Han märkte inte ens när han gick och det tror jag inte att han hade gjort om det var jag som gick heller. Så länge han har en av oss kvar skiter han nog i vilket ;-) Fast sen när det var dags att gå hem så gick jag och hämtade Alex och lämnade kvar Fabian en stund. Han hade tittat lite efter mig när jag gick men sen hade han fortsatt leka. Så jag tror nog att det kommer gå bara bra :-)

På måndag ska jag vara med en liten stund och sen ska jag gå när det är dags för lunch. Men bara han får vara där en stund och komma in i leken så bryr han sig inte alls om oss längre, det är bara precis när vi kommer dit och när han ramlar och slår sig. Vilket man ju kan förstå. Så jag tror att det kommer gå bara fint. På onsdag är det tänkt att han ska prova att sova där också, och på torsdag-fredag ska han vara så gott som "klar".

Får se om vi ska prova att lämna honom själv en stund imorgon. Jag tror att det skulle gå jätte bra, så jag får säga det till fröken :-) Vi finns ju där om det inte skulle gå. På fredag blir det bara en snabbis iaf för då har de planeringsdag, så då ska vi bara vara där en timme ungefär. Mest för att han inte ska hinna glömma bort dagis för mycket antar jag :-)

Idag var det förresten julgransplundring också. Så vi dansade ut granen och så fick barnen fiska upp godispåsar/strutar. Eller ja, det var russin, clementiner och pepparkakor i, så ganska nyttigt godis :-)

Imorgon måste jag komma ihåg att ta med tre stycken små bilder på Fabian, som ska sitta vid hans hylla, på födelsedagståget de har på väggen och vid hans krok i skötrummet :-)

Morgon

Datum: 2010-01-13 Tidpunkt: 07:50:16 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Godmorgon på er!

Idag tog Fabian över jobbet som väckarklocka och vaknade redan kl. 6.45. Men eftersom det bara var en halvtimme innan jag skulle upp och duscha så gjorde det inte så mycket. Nu sitter vi i soffan och tittar lite på Playhouse Disney, men det är alldeles strax dags att gå och klä på oss och äta frukost så vi hinner iväg till dagis i tid :-)

Hörs senare!

Kväll

Datum: 2010-01-12 Tidpunkt: 22:43:32 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)

Hallå.

Jag är riktigt trött idag och huvudet värker konstant. Har varit så i några dagar nu, fast det kommer inte förrän framåt eftermiddagen och ibland inte förrän kvällen. Idag fick jag iaf vila i några timmar, låg och läste och somnade sen i 1½ timme. Det var verkligen välbehövligt! Och det gjorde så att jag orkade med kvällens måsten.

Nu är jag dock lika trött igen. Men jag har iaf rensat ur Fabians garderob ikväll. Tyckte nyss storlek 80 var hur stort som helst (iaf i byxor) men nu börjar både armar och ben bli lite korta i en del plagg. Nu är iaf det mesta i storlek 74 borta, han har ju kunnat ha vissa saker i den storleken fram tills nu men nu är de helt urväxta. Förutom två "underbodys".

Upptäckte iaf att det enda han behöver just nu är lite strumpor och möjligtvis ett par mockasiner till, så han har ett par extra. Kanske en till sån där halsduk/löspolo också, för den har en tendens att bli smutsig och då är det ju bra att ha en extra när den andra tvättas. Annars så har vi allt som behövs inför dagis, tills det är dags för storlek 86 iaf...

Nu ska jag se klart filmen som går på 3:an och sen blir det nog sängen. Måste upp tidigt och duscha innan vi åker till dagis :-)


Inskolning dag 2.

Datum: 2010-01-12 Tidpunkt: 13:06:28 Skrivet i: - Fabian | Kommentarer (0)
Det har gått bara bra med dagis idag också :-) Och fruktstunden är fortfarande en favorit, haha. Hoppas det går lika bra med lunchen nästa vecka! Idag var vi alltså där från klockan 9 till 11 ungefär och när vi kom dit fick Fabian flytta sin knapp, som visar om barnen är hemma eller i förskolan. Precis när vi kom dit var han lite blyg men det släppte snabbt, sen var han igång och lekte för fullt.

Idag gick det dessutom ännu bättre med hans inskolningsfröken. Det brukar ta LÅNG tid innan Fabian tyr sig till någon, men han stäckte tom ut armarna och ville till henne idag! En smått chockad men väldigt glad mamma innebar det, haha. Det känns verkligen jätte bra att han kommer ha någon där som han känner sig trygg med :-) Och jag tycker också om henne, hon verkar väldigt lugn och snäll och verkar älska sitt jobb.

Men, en jobbig sak som jag nog inte har skrivit om här innan är att dagiset han går på ska stängas. Man får byta redan nu till våren om man vill, till det dagiset som ligger precis bredvid oss. Men eftersom vi har planer på att flytta så vet vi inte riktigt hur vi ska göra. Till hösten kommer resten av barnen få flytta till antingen det dagiset här eller något annat om man så önskar. Men det blir nog definitivt att vänta till hösten, så får vi se vart vi bor och kanske vart favoritfröknen ska flytta någonstans också :-)

Dagisstart!

Datum: 2010-01-11 Tidpunkt: 14:48:45 Skrivet i: - Fabian | Kommentarer (2)

Den lilla stunden vi var på Fabians dagis idag gick långt över förväntan! Vi kom in precis när de hade fruktstund så Fabian fick sätta sig med de andra barnen och få lite frukt han med, vilket uppskattades såklart ;-) Frukt är nog det bästa den där pojken vet. Iaf, efter fruktstunden lyfte jag ner honom och efter ett litet gnäll om att komma upp till mig såg han sig om och upptäckte alla leksaker och... rutchkanan! Sen brydde han sig inte om oss något mer, haha.

Vi fick fylla i lite papper och sådär och sen fick vi en liten rundtur, sen var det slut för idag redan. Resten av veckan ska vi vara där mellan 09 och 11 och nästa vecka ska han få börja sova och äta där och vara där längre. Jag tror faktiskt att det kommer bli hur bra som helst! Det jag är lite orolig för är när det är dags att sova, för att somna är det värsta Fabian vet. Han kämpar in i det sista. Dock så sover de i sina vagnar där och i vagnen så brukar han kunna somna utan beskymmer, lika i bilen. Så det kan ju gå bra.

På tal om att sova i vagnen så måste vi nog försöka hitta en "dagisvagn". De måste ju ha vagnarna där varje dag och det blir nog väldigt drygt i längden att släpa den både dit och hem varje dag. Ska se om det finns någon på Blocket eller så. Fast det får också vänta tills jag fått mina CSN pengar.

En dagisväska har vi iaf köpt idag, en jätte söt med Bolibompa draken på, för bara 79 kr! Det var extrapris på den så det var ett riktigt bra köp. Kan visa den senare!


Imorgon är det dags.

Datum: 2010-01-10 Tidpunkt: 21:09:33 Skrivet i: - Fabian | Kommentarer (0)
Ja, nu är mammaledigheten slut på riktigt. Imorgon ska Fabian börja på dagis!

Det känns nervöst, minst sagt. Jobbigt för att jag inte kommer vara den som tar hand om honom hela dagarna längre, det känns väldigt konstigt att lämna bort det ansvaret på någon annan som jag inte ens vet vem det är än. Men även om den biten kommer kännas jobbig nu i början tillsammans med att det antagligen kommer bli en jobbig inskolning eftersom Fabian är så mammig, så känns det mest roligt och spännande.

Jag tror att dagis kommer vara väldigt nyttigt för Fabian tillslut och jag ser verkligen fram emot att få börja plugga och komma ut på praktik. Det kommer bli en väldigt stor omställning men det är en positiv sådan. Äntligen kommer det kännas som att det händer något i våra liv, att det går framåt istället för att bara stå och stampa på samma punkt. Nu kommer vi ha råd att flytta till en större lägenhet och unna oss sånt vi faktiskt behöver inom klädväg osv, vilket inte har gått när jag bara har haft min ynkliga lilla föräldrarpenning...

Så ja, det blir en positiv ändring i våra liv även om det antagligen kommer bli tufft till en början. Men det kommer det vara värt!

Fabbesäng

Datum: 2010-01-10 Tidpunkt: 20:55:41 Skrivet i: - Inredning och pyssel | Kommentarer (2)

Eftersom jag vet att vi kommer flytta inom en relativt snar framtid kan jag inte låta bli att drömma mig bort och titta efter saker jag vill ha. Och eftersom det snart är dags att byta till en vanlig säng för lilleman så har jag letat upp en säng jag vill ha till honom, som dessutom är billig! Så den ska nog önskas i 2-års present :-) (Ja, jag är medveten om att det är ett halvår dit) Här har ni den, KRITTER heter den och finnes på IKEA för bara 795 kr!


Det är alltså den blå den lutar åt men den vita är himla söt den med, vi får se vilken det blir och framförallt om den finns kvar om ett halvår. Men det tror jag nog? (bilderna är klickbara)


Söndagsförmiddag

Datum: 2010-01-10 Tidpunkt: 11:09:05 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)

Det blev tyvärr ingen film igår för dvd:n krånglade, så det blir ett nytt försök ikväll istället. Blev Robinson till de varma mackorna istället vilket ju gick bra det med :-) Tycker om att de kör med lite nya saker denna gången, som att de som åker ut bildar ett nytt lag, de f.d deltagarnas förbannelser osv. Alla de där pakterna kan ju slänga sig i väggen då, för de har ingen aning om att de skickar iväg "den största konkurrensen" till ett nytt lag, hahaha...

Nåja. Idag händer det nog inte mycket inte, det är lite varmare ute idag än vad det har varit iaf, ungefär 24 minus. Men det är iskallt ändå och jag har ingen lust att gå ut. Speciellt eftersom jag inte har någon jacka som passar ordentligt. Så fort jag får mina första CSN pengar så ska jag försöka införskaffa en riktigt varm och bekväm en, det behövs verkligen! Det är iofs en jäkla massa som behövs när mina första CSN pengar kommer men jacka får nog prioriteras.


Filmdags.

Datum: 2010-01-09 Tidpunkt: 20:23:28 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Här ska vi strax se på 2012 och äta varma mackor som är i ugnen just nu :-) Blir nog inte mer bloggande än såhär idag men jag återkommer imorgon ;-) Ha det så bra!

Kväll

Datum: 2010-01-08 Tidpunkt: 22:15:12 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (1)
Oj oj oj som man har ätit idag... Det blev potatisgratäng och fläskfilé med kantarellsås till middag, och sen morotstårta, vaniljmunkar och småkakor till efterrätt. Mätt är man minst sagt. Fast det är väldigt sällan det händer att man äter såhär extremt mycket så ibland får man väl unna sig :-)

Alex fick biobiljetter i present av Irina och Tobbe så vi ska se till att få barnvakt någon dag och se Avatar :-) Ska bli kul, inte direkt ofta det händer att vi gör något sånt tillsammans! Minns inte ens när det var sist?

Nu tänker jag iaf fortsätta ligga och slöa på soffan och låta magen smälta maten, haha. Men det blir nog att förflytta sig till sängen snart för jag är sjukt trött. Kan ju hoppas på sovmorgon imorgon för Fabian somnade ganska nyss :-) Aja, vi hörs imorgon! Godnatt på er.

Alex 26 år

Datum: 2010-01-08 Tidpunkt: 14:50:11 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)

Jupp, idag blir Alex hela 26 år gammal :-) Så i eftermiddag kommer Irina, Tobbe och Alexander hit och ska äta middag och fika med oss. Ska bli kul :-) Egentligen skulle Alexs föräldrar också komma med de kunde inte pga temperaturen (en sisådär 35 minusgrader), deras brunn fryser nämligen om de inte har koll på den och det kan bli en dyr affär. Så de skulle väl komma nån annan dag istället.

Nu är det iaf bestämt att på måndag kl. 9.30 ska Fabian börja på dagis. Eller ja inskolningen iaf. Läskigt är det... men det ska nog gå bra!

Nu ska jag gå och göra glasyren till morotstårtan tänkte jag, sen kanske förbereda middagen lite. Alex är iväg och besiktar bilen just nu, kul grej att göra på sin födelsedag ;-) hehe. Nej nu ska jag sätta fart. Hörs sen!


Andra sprutan tagen

Datum: 2010-01-07 Tidpunkt: 12:02:42 Skrivet i: - Fabian | Kommentarer (0)
Nu har vi varit på BVC och tagit sprutan vilket gick bara bra, han blev ledsen precis när den togs såklart men sen blev han glad när han fick Bamse märken. Han fick dra av en först och sen ville han ha en till, vilket han fick också bara för att hon hade så dåligt samvete över att sticka det stackars barnet, haha :-) Förresten hade jag tydligt hört alldeles fel, hon sa nämligen att de brukar få lite mer feber andra gången än första. Suck... hoppas han slipper det ändå.Nu ska lillemannen få sova middag iaf och sen blir det väl att börja städa sovrummet efter det. Under tiden han sover får jag väl passa på att plocka med allt annat kanske. Om jag orkar, haha.

Dagis ska iaf höra av sig om inskolningstid imorgon. Börjar ju närma sig med stormsteg nu, det är ju tänkt att han ska börja på måndag redan! Oj oj oj... Ska bli spännande att se hur personalen är och hur dagiset ser ut. Och framförallt vilken åldersgrupp det är! Hoppas på 1-3 år, 1-5 år har jag hört ska vara riktigt dåligt att ha sina barn på. En 1-åring och en 5-åring har ju helt skilda behov så det är ju inte så konstigt. Nåväl det återstår att se hur det blir!


Kallt var det här

Datum: 2010-01-06 Tidpunkt: 22:39:03 Skrivet i: - Fabian | Kommentarer (3)

Hej på er!

Idag har det varit kallt minst sagt! Runt minus -30 har termometern stått på. Härligt värre ;-)

Nåja, hoppas på att det är lite varmare imorgon för då kan vi inte gömma oss ute. Ska till BVC på förmiddagen nämligen. Fabian ska få sin andra svinis spruta. Hoppas han slipper biverkningar denna gången! Han fick ju visserligen bara lite feber dagen efter förra gången, som han dessutom knappt märkte något av. Men nu fyller ju Alex år på fredag vilket innebär gäster och då är det ju skönast för honom om han är frisk och kry. Det är bara att hoppas på det bästa :-) Av det man hört så verkar det iaf som att andra gången har varit lindrigare för de flesta.

Idag har jag iaf fått tummarna loss och städat badrummet + tvättdelen. Skönt nu när det är gjort! Imorgon blir det sovrummet + dammsugning och golvtorkning i hela lägenheten som gäller. Sen är här minsann städat :-)

Har scannat in fotografbilderna på Fabian så här kommer de i lite bättre kvalitet än sist :-) Bilderna är klickbara!

  

Nu ska jag gå och föna håret och kanske testa iCurlen på en slinga eller två! Hörs imorgon :-)


Vår julafton 2009

Datum: 2010-01-05 Tidpunkt: 23:03:12 Skrivet i: - Familjen och hundarna | Kommentarer (0)
Här kommer lite bilder från vår julafton i Lund!


Paketöppning pågår i FULL FART ;-)


Fabian vågar sig fram till de två galna paketöppnarna/utdelarna och ska hjälpa till.
Men det var nog tryggast att stå hos mormor och se lite fundersam ut :-)


Jag hjälper Fabian med hans paket. Även denna julen var det pappret och snöret som var det roligaste såklart ;-) Förutom dammsugaren då möjligtvis.

Ska se om jag inte kan ta bilder på hans julklappar någon dag också, iaf en del av dem :-)

iCurl

Datum: 2010-01-05 Tidpunkt: 22:45:16 Skrivet i: - Mode, skönhet och shopping. | Kommentarer (1)
När vi var på OnOff idag och köpte bläckpatronen så fick jag en Babyliss iCurl av Alex också :-) Som försenad födelsedagspresent/julklapp :-) Så glad!

HOPPAS nu att den är så lätt och bra som alla säger! Ska väl inviga den imorgon när jag har tvättat håret och se hur det blir, spännande :-)


Papper

Datum: 2010-01-05 Tidpunkt: 22:35:04 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (1)
Äntligen är alla papper klara att skickas angående dagisplats. Hoppas inte det blir några beskymmer för att vi är så sena med att skicka in dem nu bara. Men det tror jag nog inte att det ska bli.

Var och köpte en ny färgpatron idag så att jag skulle kunna skriva ut beslutet från CSN också, som tur var så behövde man inte logga in med e-legitimationen för att skriva ut det. Det är ju krångel med det, kommer inte in alls med den (tydligen för att jag har Windows 7). Så att ändra kursstart och sådär kunde jag ju glömma, får ringa om det imorgon istället. Men men huvudsaken är att dagispapperna kommer iväg imorgon och nu gör de det :-)

Förresten angående att skriva ut, den svarta patronen vägrade funka så det fick bli i blått istället. Bra va? Haha. Nåja orkar inte krångla mer med det idag så de får helt enkelt få papperna med blå text istället. Blir ju lite omväxling i vardagen för dem iaf ;-)

Mitt i natten.

Datum: 2010-01-05 Tidpunkt: 00:43:50 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (1)
Lilleman vaknade för någon timme sedan och bara skrek, så han fick lov att komma upp en stund tillslut. Nu har han somnat om igen och förhoppningsvis så sover han resten av natten!

Min hals gör förresten sjukligt ont igen. Nästan så jag vill lägga mig och dö varje gång jag sväljer, det känns som ett knivhugg varje gång. Nu har jag snart haft ont i 2 veckor och det är inte kul vill jag lova. Får nog lov att ringa vårdcentralen imorgon faktiskt för såhär orkar jag inte ha det mer... Halstabletter funkar inte ens längre och har inte gjort på några dagar.

Nej nu ska jag sluta gnälla och gå och lägga mig istället! Godnatt på er så hörs vi imorgon.

Det här med rubriker alltså...

Datum: 2010-01-04 Tidpunkt: 16:50:55 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Hallå.

Lite nytta har man gjort idag trots att man inte är helt frisk. Har städat hallen och dammsugit köket, hallen och Fabians lekhörna. Sen blev jag alldeles skakig och fick lov att sluta. Men som sagt lite har ju blivit gjort iaf och det är huvudsaken :-) Sen har jag skrivit inköpslista inför imorgon och så har vi planerat veckans mat. Alex fyller ju 26 år på fredag också så då får det ju bli lite extra gott :-)

Just nu är han iväg till miljöstationen och slänger en massa kartonger osv vi haft liggandes ett tag, så skönt att bli av med det! Reklamhögen som blev till under tiden vi var borta var inte att leka med heller, helt sjukt vad mycket man får på två veckor. Men men nu är det iaf borta så nu har vi plats för nytt istället ;-) haha.

Och på tal om reklam så tittade jag igenom Jotexs nya katalog som kom idag, och så mycket fint det finns som man hade velat ha. Längtar ihjäl mig tills vi har råd med lite nytt!

Nej nu hittar lilleman på med en massa bus så jag måste springa. Hörs sen!

Bilderna!

Datum: 2010-01-04 Tidpunkt: 13:58:03 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Nu har jag suttit och sparat alla typ 300 bilder från semestern, julen och lite från bröllopet en i taget som mamma lagt in på sin msn-profil. De är inte riktigt lika stora som orginalbilderna men de är stora nog iaf och kvalitén är bra sålänge man inte försöker förstora dem alltför mycket. Det duger bra för nu så får jag få orginalbilderna senare.

Så nu kan ni väl förvänta er en bildbomb inom en snar framtid ;-)

4 januari

Datum: 2010-01-04 Tidpunkt: 11:00:46 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)

Godmorgon på er! Förmiddag är det väl nu iofs :-)

Lilleman vaknade vid halv 9 antagligen av att han var hungrig, för trött var han fortfarande. Inte så konstigt med tanke på att han inte somnade förrän närmare klockan tolv igår. Men men. Nu har vi frukost i magen allihop och killarna vilar igen.

Jag har fortfarande ont i halsen men det har iaf inte blivit sämre än igår så jag vet inte om jag ska kontakta vårdcentralen eller inte. Väntar nog en dag till och ser.

Jaha idag då? Det blir nog att städa om orken infinner sig. Måste in på CSN:s hemsida också och ändra kursstarten vilket jag glömt, men det är ingen fara på taket. Det är ju tre veckor kvar innan jag ska börja så det hinner ändras i god tid ändå :-)

Beställde de där namnlapparna jag pratade om igår kväll också, blev förnamn och efternamnen plus ett litet tåglok. Kommer nog bli sött :-) 75 påstrykbara och 75 klistermärken för 135 kr plus 25 kr frakt, så 160 spänn blev det allt som allt. Känns som att det finns en del andra saker man skulle kunna lägga de pengarna på men det är ju sånt som behövs plus att det faktiskt är ett krav från dagis att man ska ha namnmärkta saker. Kommer ju iaf ha någonting att sysselsätta mig med när de kommer... huh!

Nej om man skulle sätta fart och göra någon nytta här hemma kanske.


Så var det 2010!

Datum: 2010-01-03 Tidpunkt: 21:25:35 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)

Önskar er ett gott nytt år igen trots att det nu redan är den 3 januari! :-)

Nu har vi alltså kommit hem igen och denna gången för att stanna mer än några dagar. Det har varit en jätte mysig nyårshelg men jag måste erkänna att det känns skönt att vara hemma igen. Mest för att vi har en hel del att göra, och att det inte riktigt går att slappna av när man har det hängandes över sig.

Det blev en lugn nyårsafton i år (eller nej, det var ju faktiskt förra året) och det var precis vad vi ville och behövde. God mat, god efterrätt, massa godis, Wallander och sen gick jag och Alex ut och tittade på de få fyrverkerier som syntes strax efter tolvslaget. Och Fabian sov så gott så. Egentligen hade jag tänkt att han skulle få vara uppe tills klockan var tolv men han fick 39,6 i feber på dagen så han somnade gott redan vid 19. Som tur var så var febern borta redan dagen efter!

Resten av helgen har också gått i lugnets tecken. Fabians kusin Towa följde ju med oss upp så de två har haft det roligt tillsammans. Badat tillsammans har de gjort två gånger också och igår kväll i badet så klappade Fabian Towa på rumpan varpå hon sa "neeej inte på min röv!", haha. Som tur är så ser ju Fabian ingen större skillnad på rumpa och rygg än så det var ju ganska oskyldigt ändå ;-) Men kul lät det.

Jag har dessvärre varit sjuk hela helgen. Har haft ont i halsen sen julafton och natten mellan fredag och lördag vaknade jag hela tiden av att det gjorde så extremt ont. Såhär ont har jag nog aldrig haft i halsen förut, vad jag minns iaf. Idag är det dock lite bättre men blir det sämre igen så får jag ringa vårdcentralen och kolla upp det. På tal om vårdcentralen så borde jag ju ta och ringa dit ändå och boka tid för svinisvaccin. Hann ju aldrig ta det innan vi åkte så det får jag väl se till att göra nu istället.

Nu ska jag gå och hänga tvätt och sen ska jag sätta mig här igen och kolla lite dagisgrejer, bland annat sådana namnlappar man stryker på kläder. Egentligen hade jag tänkt städa badrummet ikväll men det får nog bli imorgon istället, orken försvann i samband med att jag satte mig ner. Vilket man ju kan tycka att jag borde förstått att den skulle. Men men, det gör inte så mycket om jag skjuter på det en dag.