Beställning.

Datum: 2010-04-20 Tidpunkt: 21:02:17 Skrivet i: - Lina shoppar | Kommentarer (0)
Idag har jag beställt en skinnjacka :-) Passade på när det var 40% på Ellos. Sen är jag i ett desperat behov av en vårjacka, får gå och svettas ihjäl i en vinterjacka eller frysa i bara kofta - inte trevligt. Och så är den ju så fiiiin.


Sen beställdes det en massa annat också. Både till mig och Alex och Fabian fick ett Bagheera-regnställ:

Nu längtar jag tills paketet kommer på posten! :-)

Promise.

Datum: 2010-04-19 Tidpunkt: 14:14:55 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)
Lovar uppdatering och bilder inom kort!
Just nu hinner jag bara inte för jag måste fortsätta steeeehda. Ja städa alltså. Inte så skojigt men ack så behövligt.

Ännu en uppdatering av ordlistan

Datum: 2010-04-19 Tidpunkt: 14:10:03 Skrivet i: - Fabians utveckling | Kommentarer (0)
Dillä/diljää = Vovve
Hejjaa= Hejdå (vinkar samtidigt)
Pippi = Lärt sig på dagis, pippi som fågel eller pip pip i någon sång gissar jag på?
Jah haa (eller bara "haa") = Jag vill ha
Pappa = Pappa men också "mer dricka" haha
Mamma = Mamma
Dää = Där
Taá/Daá/Tat = Tack
Dapp = Napp
Happ/apph = Hjälp
Gåhh = Gott
Aah/mm = Ja
Beppi = Betty

Häromdagen svarade han "ja behäver" när jag frågade "Behöver du byta blöja?". Alltså "jag behöver" :-) Duktiga killen!

Sen måste jag nämna (bara för att ha det nerskrivet någonstans så ni behöver inte läsa om det inte är intressant :P) att han har fått 3 kindtänder och den 4:e är nästan uppe. Han fick den övre på hans högra sida först, sen den övre på vänstra sidan, och sen den nedre på hans högra sida som dock blev "färdig" före den övre på vänstra sidan. Och det är alltså den nedre på hans vänstra sida som är på väg nu.

10 april

Datum: 2010-04-10 Tidpunkt: 12:48:09 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (1)

Idag har jag varit duktig och skrubbat golven i hall och kök. Har nämligen skippat golvet i köket eftersom jag trodde att det ändå skulle bytas denna veckan, men så vart det inte och så som det såg ut kunde det bara inte se ut, haha. Fabian är expert på att skita ner ordentligt under sin stol nämligen. Och i hallen var där fläckar kvar från de som bodde här innan, de hade droppat något där smuts samlats. Men nu så är golven rena :-) Ska ta resten senare men de två rummen var viktigast.

Nu ska jag gå och göra mig i ordning så att jag och Fabian kan gå och köpa sylt och bröd när han har vaknat, medans Alex steker plättar till lunch :-) Så skönt att bo så nära Willy's! Bara under en viadukt och sen är man där :-) Så dit kan vi tom gå utan vagn.

På tal om vagnen ska vi sälja våran. Någon som är intresserad av att köpa en Brio Sing med ligg + sittdel för en sisådär 3500 kr? :-) Kostade 5500 kr ny har jag för mig att det var och runt 7000 kr inklusive alla tillbehör. Ska köpa en Brio Spin (på bilden nedan) istället iaf, som är liten och smidig och bättre nu när Fabian börjar bli större.


Uppdatering av Fabians ordlista

Datum: 2010-04-10 Tidpunkt: 09:01:16 Skrivet i: - Fabians utveckling | Kommentarer (0)
Uppdaterar ordlistan lite för nu säger han Beppi (Betty) också :-)

Dillä/diljää = Vovve
Hejjää= Hejdå (vinkar samtidigt)
Pippi = Lärt sig på dagis, pippi som fågel eller pip pip i någon sång gissar jag på?
Da haa = Vill ha
Pappa = Pappa men också "mer dricka" haha
Mamma = Mamma, sägs dock ytterst sällan
Dää = Där
Taá/Daá/Tat = Tack
Ahpp/Dapp = Napp
Epph = Hjälp
Gåhh = Gott
Aah/mm = Ja
Beppi = Betty

Pictures

Datum: 2010-04-09 Tidpunkt: 20:55:02 Skrivet i: - Inredning och pyssel | Kommentarer (0)
Köket blev ju som sagt nästan klart idag, och Fabians rum är väl någorlunda klart för tillfället iaf, bortsett från att hans säng inte står där än och tavlor ska sättas upp. Så de två rummen har jag tagit bilder på och tänkte visa er :-)


Här har ni det. Måste också säga att jag ÄLSKAR spisen/ugnen. Det är en varmluftsugn nämligen, och maten blir SÅ mycket godare och aldrig bränd i ugnen. Helt underbar :-) Här ska iaf kryddhyllan bytas ut till samma trä som luckorna.

Här ska alltså golvet bytas ut, till en mörkgrå matta som ser ut som sten. Tror det kommer bli jätte fint :-)

Och på kylskåpet hänger världens finaste påskpynt som vi fick med oss hem från dagis förra veckan :-)

Och så Fabians rum:


Lite suddiga bilder men det syns ju iaf :-) Här kommer det säkert ändras om 100 gånger innan det är klart, haha. Men vet iaf att vi kommer få en bilsäng som min lille kusin haft, då han växt ur den nu och ska få en ny. Jätte söt är den och inte speciellt billig heller om man skulle köpa den ny, hehe... Såhär ser den ut iaf:


Är lite fundersam på hur man ska hindra honom från att ramla ur sängen bara, får väl bulla upp med kuddar? Sängen är iofs inte hög alls så det vore ju inte livsfarligt direkt om han skulle ramla ur, men ändå.

Nej, nu blir det plugg!

Ord

Datum: 2010-04-09 Tidpunkt: 12:30:27 Skrivet i: - Fabians utveckling | Kommentarer (0)
Lilleman har börjat prata! Inte jätte mycket men det kommer nya små ord hela tiden nu :-) Så här kommer en lista på vad han säger:

Dillä/diljää = Vovve
Hejjää= Hejdå (vinkar samtidigt)
Pippi = Lärt sig på dagis, pippi som fågel eller pip pip i någon sång gissar jag på?
Da haa = Vill ha
Pappa = Pappa men också "mer dricka" haha
Mamma = Mamma, sägs dock ytterst sällan
Dää = Där
Taá/Daá/Tat = Tack
Ahpp = Napp
Epph = Hjälp
Gåhh = Gott
Aah/mm = Ja
... Betty och Dino försöker han säga ibland också.

Lite svårt att skriva hur han uttalar det men ungefär sådär iaf :-) Sen har han även sagt en hel del grejer som vi inte vet om det är av ren slump eller om han faktiskt säger det, men det har ju definitivt kommit vid lägliga tillfällen så man vet ju inte :-)

Nu kommer det nog gå fort med talet tror jag. Många av de där orden har han lärt sig säga bara de senaste veckorna. Och nu förstår man mer och mer hela tiden vad han menar när han säger eller visar någonting, och det är riktigt kul faktiskt :-)

Sen kan han även rörelserna till:
- Imse vimse spindel
- Blinka lilla stjärna
- Tomten och haren (i ett hus)
- En kulen natt
... och säkert fler som vi inte vet om än :-)

Mammas duktiga kille!


Kramar Betty :-)    (i gamla lägenheten)

Vi lever!

Datum: 2010-04-09 Tidpunkt: 12:05:37 Skrivet i: - Vardagen | Kommentarer (0)

Vad jag är duktig på att uppdatera bloggen, eller hur? Kan inte skylla på att vi inte haft något internet i nya lägenheten heller för det har vi ;-) Men men, jag skyller på inspirations- och tidsbrist. Vilket ju faktiskt stämmer ;-)

Nu har vi bott i nya lägenheten i 1½ vecka och det börjar äntligen närma sig klart. Tapetsering och målning blev klart på skärtorsdagen och sen har det varit en snickare här denna veckan och fixat köket. Idag blir det nästan klart, det är bara golvet kvar plus kryddhyllan som de hade missat att beställa. Sen ska det bytas ut kranar osv i badrummet, sättas upp en duschstång och lite annat smått och gott. Sen ska det vara klart, från deras sida iaf. Sen är det ju dags för oss att äntligen börja göra i ordning lägenheten ordentligt :-) Fint blir det iaf! Ska försöka ta några bilder och visa er när det är klart.

Och så måste jag ju passa på att skryta lite om Fabian också, men det gör jag i ett nytt inlägg så jag kan lägga det i Utveckling kategorin :-)