Fabians underläpp i tre delar...

Datum: 2010-06-20 Tidpunkt: 18:15:59 Skrivet i:
- Fabian | Kommentarer (0)

Igår var vi och hälsade på Mari. Emma och hennes ena dotter Alva var också där och vi hade jätte trevligt och fikade. Sedan när det började närma sig dags att åka hem och äta mat så var Fabian och klättrade i ett lekhus. Det var liksom bänkar på båda sidor av den lilla verandan, och där uppe stod han och klappade katten. Och när han skulle gå ner så trampade han rakt ut. Han glömde antagligen bort att han stod där uppe för vanligtvis är han ju jätte duktig på att ta sig upp och ner. Så han ramlade, rakt mot en plastback, mot läppen.

Och som det blödde. Jag sprang in med honom till badrummet och upptäckte då att det inte var någon vanlig spräckt läpp. Läppen hade klämts mellan plastbacken och tänderna och var helt delad (ca en halv centimeter in) på två ställen. Det tog en bra stund innan vi fick blödningen att sluta och sen fick jag tvätta av honom och byta kläder. Sen ringde jag Alex, han hämtade oss direkt och vi åkte till akuten. Fick träffa läkare direkt som trodde att de skulle behöva söva och sy honom. Men vi blev skickade till Falun eftersom de inte gör sånt på små barn här. När vi sedan kom till Falun så fick vi träffa en specialist som däremot tyckte att vi skulle låta det läka av sig självt med tanke på riskerna som det innebär att söva små barn. Han trodde att det skulle läka fint av sig själv och inte bli något ärr heller. Vi fick order om flytande föda i en vecka, mycket glass och ingen tandborstning (bra kombination, haha). Fabian fick en piggelin också så då blev han glad :) Han var jätte duktig när läkaren tittade på såret och tvättade det.

Idag har jag fått tvätta alla blodiga kläder, som tur var så försvann alla fläckar med både ta bort-medel och vanish, hehe. Har också fått köpa en stor och en liten nappflaska åt lilleman och fyllt på kylskåp och skafferi med yoghurt och gröt. Han har fått välling för första gången på många månader också och jag fick lov att leta fram en gammal dreggellapp med för det bara rinner. Dels för att det rinner rakt ut där läppen är delad och dels för att det väl är kroppens sätt att läka och hålla såret rent? Nu ska vi grilla och jag ska göra potatismos åt lilleman nu.

Nej usch. Detta var en upplevelse jag gärna hade varit utan, men det gick trots allt bra. Läkaren trodde att såret skulle vara helt läkt om ca 2 veckor och inte synas alls inom 5-6 månader.Kommentera här
- Kommentarer som anses stötande (enligt mig) tas bort.
- Anger ni er bloggadress svarar jag där, annars svarar jag här.
- Tänker ni göra reklam för något, var vänlig läs igenom inlägget först. Reklam passar inte i vissa inlägg.Skriv din kommentar här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-mail (det är bara jag som ser den):


Din blogg/hemsida:


Din kommentar:

Trackback