Fabians utveckling och personlighet, 14 månader.

Datum: 2009-09-17 Tidpunkt: 21:07:01 Skrivet i:
- Fabians utveckling | Kommentarer (0)

Fabian 14 månader (ungefär)

Antal tänder: 2 stycken

Storlek: 74/80, 74 är lite tight och 80 lite stort men som tur är så varierar ju storlekarna i affärerna så det finns ju en del som passar iaf.

Har gått sedan 11 månader. Nu börjar han bli väldigt säker på att klättra upp på saker, typ om jag ligger på golvet så klättrar han upp och sätter sig på min mage utan problem och ostadighet. Han vet hur man tar sig ner från soffor, sängar osv på "det rätta" sättet (alltså med benen först), men har fortfarande inte förstått att går man ner med huvudet före så ramlar man och slår sig, så än så länge vågar man inte lämna honom ensam på sådana ställen.

Han har fått väldigt mycket humör och visar tydligt när han inte vill något eller när man tar ifrån honom något han inte får ha osv. Då blir han jätte sur och skriker sitt gällaste skrik.

Så fort han ser att jag tar fram strumpor och ska ta på honom dem lyfter han upp fötterna, likadant med skor.

Han har lyckats stoppa tillbaka sugröret i en liten MER-tetra efter att ha tagit ut det, nu gör han det varje gång han får en sån.

Han är inte lätt att borsta tänderna på, sticker fram tungan så man inte kommer åt dem. Dock börjar det gå lite bättre nu, men bara lite.

Han förstår hur man äter själv, men maten har en tendens att ramla av skeden innan den når munnen. Han förstår också hur man använder en gaffel, han trycker alltså den på bitarna för att de ska fastna, det funkar inte alltid men han förstår ju principen iaf. Han kan också dricka ur riktiga glas men för att undvika all dricka på golvet, vilket det är ganska stor risk för, så är det fortfarande pipmugg som gäller, hehe.

Somnar vid 19-20 tiden. Vaknar oftast vid 08. Sover middag en gång om dagen, i ca 1½ timme (vi har fått börja väcka honom, annars somnar han inte på kvällen).
Sover med napp och nusse (snuttefilt alltså), utan de två sakerna kan han INTE sova. Han har ingen speciell snuttefilt utan det går bra med vilken som bara han har en. Han är fortfarande lika kräsen på nappar dock, det har han alltid varit ända sedan födseln. Det är bara MAM:s som duger.

Han har hittat snoppen, den är väldigt intressant ; ) När han får springa naken så stannar han med jämna mellanrum och kollar så att den är kvar, haha. Och ställer sig på alla fyra och tittar på den. Sticker gärna ner handen och ska känna när man byter bajsblöja också...

Lägger huvudet på sne när man säger "naaw" och lägger han huvudet på sne utan att man har sagt det förväntar han sig att man säger det ; ) Han flirtar också fortfarande (= kisar och blinkar lite med ögonen och ler).

Ibland säger han "aaah" när han har druckit något, härmas även om man säger aahh, och så sticker han ut tungan när han säger det också, haha.

Tycker det är jätte kul att gå runt med sopkvasten och skyffeln och "sopa", samma med dammsugarn osv.

Så fort han har ett gosedjur ska han pussa på det. Pussar oss också såklart, och även andra han tycker om, fortfarande sådana där blöta pussar med öppen mun : )Börjar såhär, kommer säkert uppdatera med mer senare!Kommentera här
- Kommentarer som anses stötande (enligt mig) tas bort.
- Anger ni er bloggadress svarar jag där, annars svarar jag här.
- Tänker ni göra reklam för något, var vänlig läs igenom inlägget först. Reklam passar inte i vissa inlägg.Skriv din kommentar här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-mail (det är bara jag som ser den):


Din blogg/hemsida:


Din kommentar:

Trackback